BUDI TREĆI I RADUJ SE SREĆI! Partizanova dilema: Sigurica u Ligi konferencija ili (ne)premostiv stepenik!

Autor: V. Z.

Sport

09.05.2024

14:59 >> 16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klizavo je u Humskoj.

BUDI TREĆI I RADUJ SE SREĆI! Partizanova dilema: Sigurica u Ligi konferencija ili (ne)premostiv stepenik!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana beleže katastrofalne rezultate u proteklih mesec dana. Crno-beli su, naime, u poslednjih šest mečeva zabeležili čak pet poraza i remi, oprostili se od titule, Kupa, trenera...

Nije tako izgledalo zimus na polusezoni kada su lovorike cvetale u Humskoj, a Partizan se dičio jesenjom titulom. Nadali su se "grobari" prekidu posta od šest godina bez krune, da bi samo nekoliko meseci kasnije crno-beli propali ko žeton i sada strepe čak i za drugu poziciju od zahuklalog TSC. Podsetimo, vicešampionski naslov vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kola i, zanimljivo, ne garantuje nijedno od evrokupova u narednoj sezoni.

E, tu je kvaka i ogromna dilema za crno-bele. Njegoš reče: "Čašu meda još niko ne popi, da je čašom žuči ne zagrči". Med (i mleko) u ovom slučaju za posrnuli i devastirani Partizan bez dileme je Liga konferencija, a grupnu fazu trećeg po kvalitetu UEFA takmičenja osigurava treće mesto na tabeli ovosezonskog izadanja Superlige Srbije (ako Vojvodina ne osvoji Kup). Dakle, ako išta može da uteši navijače, opravda sramotan luzerski niz crno-belih, jeste činjenica da bi Partizan sa trećeg mesta do Evrope mogao - bez borbe!

U suprotnom bi kroz kvalifikacije za elitno takmičenje morali da premoste makar jedan stepenik. U njihovom slučaju odnosno akutelnom momentu u kom se klub nalazi, deluje, prilično rizičan i klizav! 

Podsećamo, šampion Srbije u narednom UEFA ciklusu startovaće u kvalifikacionom plej-ofu za Ligu šampiona, viceprvak počeče od drugog kola, pobednik Kupa ili trećeplasirani ide u baraž Lige Evrope, četvrti ili treći (u zavisnosti od raspleta u Kupu) startuje od druge runde kvalifikacija za LE, dok će četvrti ili peti na tabeli započeti kvalifikacije za Ligu konferencija od drugog kola. 

Do kraja plej-ofa u elitnom rangu srpskog fudbala ostalo je još tri runde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading