VEROVANJA: Ako držite zidni sat u kuhinji, odmah ga sklonite, zato vam pare "beže" iz kuće

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

20.05.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Feng šui tehnika uređenja prostora postala je popularna širom sveta zbog svoje ideje o postizanju harmonije i balansa u životu putem organizacije okruženja u kojem živimo.

VEROVANJA: Ako držite zidni sat u kuhinji, odmah ga sklonite, zato vam pare "beže" iz kuće

Foto: shutterstock

Veruje se da pravilno postavljen nameštaj, boje i dekoracija mogu pozitivno uticati na energiju prostora i time unaprediti kvalitet života.

Feng šui stručnjaci su posebno upozorili na postavljanje satova u prostorijama poput kuhinje, dnevne sobe ili kancelarije, tvrdeći da to može negativno uticati na naš budžet.

Prema njihovom učenju, ovakav raspored satova može simbolično da "otkucava" vreme na poljima kao što su novac, zdravlje i sreća, doprinoseći njihovom nestanku iz naših života.

Oni savetuju da se satovi ne postavljaju na vidljiva mesta kada ulazimo u kuću, imajući u vidu da njihova suština, merenje vremena, može podsećati na prolaznost i starenje, što može biti nezgodno za feng šui energiju.

Foto: Unsplash/ Kenny Eliason

Raspored nameštaja drastično utiče na protok pozitivne energije u kući

Harmonija u kući

Prema feng šui principima, svaki element prostora, od rasporeda nameštaja do boja zidova, ima uticaj na energiju koja teče kroz prostoriju. Na primer, postavljanje kreveta prema određenom smeru može uticati na kvalitet sna, dok korišćenje određenih boja može uneti određenu vrstu energije u prostor.

Disharmonija i negativna energija

Feng šui takođe upozorava na potencijalnu disharmoniju koju mogu uzrokovati određeni elementi ili postavke u prostoru. Na primer, postavljanje ogledala nasuprot ulaznim vratima smatra se da odbija pozitivnu energiju i može dovesti do konflikata u domu.

Uticaj na porodičnu atmosferu

Jedan od ključnih aspekata feng šui pristupa je uticaj na porodičnu atmosferu. Veruje se da pravilno organizovan prostor može da stvori mirnu i harmoničnu atmosferu koja će pozitivno uticati na odnose unutar porodice.

Mnogi ljudi širom sveta primenjuju feng šui principe u svojim domovima i radnim prostorima u nadi da će unaprediti kvalitet svog života. Odabir odgovarajućeg nameštaja, korišćenje određenih boja i simbola, kao i održavanje urednosti prostora samo su neki od načina na koje se feng šui može primeniti u svakodnevnom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading