GRAD VELIČINE ORAHA, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: Nevreme sve BLIŽE Srbiji - Evo koji deo zemlje je PRVI NA UDARU

Autor:

Vesti

20.05.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prostoru Prištine bilo je i grada veličine lešnika.

GRAD VELIČINE ORAHA, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: Nevreme sve BLIŽE Srbiji - Evo koji deo zemlje je PRVI NA UDARU

Foto: Privatna arhiva, RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da će danas u toku dana biti promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Hailz Srbija: Grad do veličine oraha

Hailz Srbija, meteorološki sistem, objavio je da je od izmerenih količina padavina od jutros, najviše kiše palo na teritoriji Požege i Vranja. Na prostoru Prištine bilo je i grada veličine lešnika.

"Današnji dan imaće uglavnom, orografske razvoje (vezane za planinske i brdske predele) južno od Save i Dubava, koji će se sporije premeštati. Prvi oblaci se razvijaju na području Bajine Bašte. Izolovano će biti jakih pljuskova i grmljavina i grada do veličine oraha iz najvećih oblaka.

U nizijama šanse za pljuskove i grmljavine su znazno manje ali ne i isključene. U košavskom području su najmanje šanse za bilo kakve padavine", navode iz Hailz Srbija.

Na snazi upozorenje

U poslednjem upozorenju RHMZ je za sutra posle podne i uveče najavio lokalno kratkotrajne vremenske nepogode: obilniji plјuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni plјuska i grad.

Takođe, tokom dana će na jugu Banata duvati jak i olujni jugoistočni vetar koji će krajem dana i tokom noći biti u slablјenju.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji sutra će na snazi biti meteo alarm zbog kiše, grmljavine, a u Banatu i zbog jakog vetra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading