ZAŠTO JE ZVEZDA IZABRALA PIONIR PRE ARENE? Ako nekom nije jasno, posle ovoga će biti

Autor:

Sport

11.05.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema greške u ovoj hali.

ZAŠTO JE ZVEZDA IZABRALA PIONIR PRE ARENE? Ako nekom nije jasno, posle ovoga će biti

Foto: ST/Vladimir Lukić

Došlo je vreme za spektakl u AdmiralBet ABA ligi, odnosno finalnu seriju između Crvene zvezde i Partizana. Prvi okršaj počinje u ponedeljak od 18.00 časova, a crveno-beli imaju prednost domaćeg terena. Tim sa Malog Kalemegdana odlućio je da domaćinstvo prebaci u popularnu halu Pionir, gde je sa velikim uspehom nastupao prethodnih sezona.

Ovaj finalna serija će sigurno izazvati dosta pažnje, a oba tima ulaze sa velikom dozom motivacije. Partizan brani titulu u regionalnom takmičenju, dok Zvezda hoće da vrati trofej u svoje vitrine. Očekuje nas spektakl u svakom smislu, ali se mnogi pitaju zašto domaćin serije hoće da igra svoje mečeve u hali "Aleksandar Nikolić".

Legendarni Zoran Moka Slavnić je u izjavi za Republiku delimično objasnio zbog čega se uprava odlučila na takav potez.

- Logično je da Zvezda igra u Pioniru, tu je bolja atmosfera i bučnije je. To je jako pametan potez Zvezde, što sam i mislio da će uradi - jasan je popularni Moka.

Jasno je i logično da će istom količinom buke u manjem prostoru delije napraviti daleko veći pritisak na protivnika nego u većem, odnosno u ovom slučaju Areni. Svedočili smo već slučajevima gde od zaglušujuće buke u Pioniru igrači "ne znaju šta ih je snašlo". Ipak, igrači Partizana su iskusni i sigurno da znaju kako igrati u takvoj atmosferi, pa se samo nadamo da nećemo svedočiti nekim nemilim scenama.

Republika

Foto: Starsport

Prošlogodišnja finalna serija u Pioniru

Ali, osim toga, crveno-beli su sve svoje plej of mečeve na regionalnoj sceni u finalnoj seriji, do koje su stigli već deveti put u nizu, igrali u Pioniru. S toga, posebne emocije i sećanja na uspehe vežu dobar deo i trenutnih prvotimaca crveno-belih kao npr. Luku Mitrovića ili Branka Lazića. A sve to zbog činjenice da niti jedan jedini meč tim Crvene zvezde nije izgubio u finalnoj seriji na domaćem terenu. Dakle, počevši od 2015. godine i Cedevite, pa sve do prošle godine i Partizana, crveno-beli nemaju poraz pred svojim navijačima u Pioniru u finalu. To je sigurno glavni razlog zbog kog se uprava odlučila na ovaj potez.

Ipak, poznato je da samo sezonci mogu da uđu u halu i da nema karata u prodaji i jasno je da je tu jedini i najveći problem ove odluke. Od oko 12 hiljada navijača koji su na vreme obezbedili svoje sezonske karte, moraće da "izvisi" makar četiri hiljade, zbog čega su mnogi navijači nezadovoljni. Kako će to biti "popeglano" ostaje da vidimo - ali, na rezultatskom planu, ova odluka je jednostavno logična.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading