NAVIJAČI OČIMA NE VERUJU! Bogdanović PROPUŠTA Olimpijske igre?!

Autor:

Sport

22.05.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razočaranje u komšiluku.

NAVIJAČI OČIMA NE VERUJU! Bogdanović PROPUŠTA Olimpijske igre?!

Foto: www.profimedia.rs

Njujork Niksi su zvanično objavili da je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović uspešno operisan na levom zglobu ruke.

Tim iz Medison Skver Gardena je saopštio da se očekuje da oporavak od operacije traje šest do osam nedelja, čime ga je efektivno isključio iz kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu ovog leta. Ta informacija postavlja pitanja o njegovom potencijalnom učešću za hrvatski nacionalni tim, kao i o njegovoj spremnosti da se vrati na teren.

Pored povrede zgloba ruke, postoji neizvesnost da li će Bogdanović morati da se podvrgne operaciji na levoj nozi, koju je povredio tokom prvog kruga plej-ofa kada su Niksi pobedili Filadelfiju 76ers. Nedostatak jasnoće u vezi sa ovim pitanjem dodaje još jedan sloj kompleksnosti putu Bojanovom punom oporavku i podiže sumnje u njegovu dostupnost za buduća takmičenja.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Tokom sezone, Bogdanović je odigrao 29 utakmica za Njujork Nikse, prosečno postižući 10.4 poena i dva skoka po utakmici. Njegov doprinos timskoj igri je zapažen, a njegovo odsustvo zbog povrede nedvosmisleno je uticalo na plej-of kampanju ekipe iz "Velike jabuke". Uprkos njihovim naporima, Niksi su na kraju eliminisani iz plej-ofa od Indijana Pejsersa u polufinalu Istočne konferencije.

Bez Bogdanovića u ekipi tokom kvalifikacija za Olimpijske igre, nacionalni tim Hrvatske se suočava sa izazovom prilagođavanja svog sastava i taktike bez jednog od najboljih igrača. Odsustvo asa Njujorka će nedvosmisleno biti osetno, jer donosi vredne veštine i iskustvo ekipi.

Dok Bogdanović kreće ka oporavku, fokus se premešta na njegov napredak u rehabilitaciji i potencijalni raspored za povratak na takmičarsku košarku. Naredne nedelje će biti ključne u određivanju njegove spremnosti da nastavi sa treninzima i na kraju se ponovo pridruži svojim saigračima na parketu. Za sada, Košarkaški savez Hrvatske sa nestrpljenjem očekuje vesti o Bojanovom oporavku i nadaju se da će ga videti u akciji u potpunoj snazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading