ZVEZDA RAZBIJENA U FINALU: Mega je šampion Srbije!

Autor:

Sport

11.05.2024

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi trofej u sezoni.

ZVEZDA RAZBIJENA U FINALU: Mega je šampion Srbije!

Foto: Kss.rs

Istorisjki uspeh: Košarkašice Mege osvojile prvu titulu šampiona Srbije

Košarkaški klub Mega ostvario je istorijski uspeh osvajanjem prve titule šampiona Srbije u svojoj istoriji. Izabranice trenera Milana Vidosavljevića dominirale su u finalnoj seriji plej-ofa Prve ženske košarkaške lige Srbije, ostvarivši pobedu nad Crvenom zvezdom rezultatom 3-0. U odlučujućem trećem meču na svom terenu, košarkašice Mege slavile su rezultatom 80:72, ističući se izuzetnom igrom i odlučnošću.

Dominacija u finalu

Republika

Foto: Kss.rs

Pobednički tim

Tokom finalne serije, košarkašice Mege su pokazale izuzetnu dominaciju, ostvarujući prosečnu pobedu od čak 22 poena razlike u tri duela protiv Crvene zvezde. Ipak, treba istaći da su crveno-bele pružile najjači otpor upravo u trećem duelu, držeći priključak tokom tri četvrtine. Međutim, domaće su u poslednjoj deonici uspele da steknu dvocifrenu prednost i zasluženo stignu do trofeja.


Ključni igrači i individualna priznanja

Nevena Rosić se istakla sa 28 poena, dok je Jovana Popović dodala 17 poena, zaslužujući priznanja za svoj doprinos. Ove izuzetne košarkašice su takođe podelile i individualna priznanja - Jovana Popović je proglašena za MVP finalne serije, dok je Nevena Rosić osvojila trofej za najboljeg strelca.

Istorija kluba

Ovo je treći pehar u istoriji kluba, čime je Mega ostvarila značajan sportski uspeh. Prethodno su osvojeni dva trofeja u Kupu Milana Cige Vasojevića, 2021. i 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading