RUSIJA PRETI ŽESTOKOM OSVETOM! Odgovorni za napade na Donjeck biće NAJSTROŽE kažnjeni!

Autor:

Svet

11.05.2024

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje tri civila su poginula, a osmoro je povređeno u napadu ukrajinskih snaga na restoran u Donjecku

RUSIJA PRETI ŽESTOKOM OSVETOM! Odgovorni za napade na Donjeck biće NAJSTROŽE kažnjeni!

Foto: www.profimedia.rs

Potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, oštro je osudila nedavne napade koji su se dogodili u Donjeckoj i Luganskoj oblasti (DNR i LNR) i istakla da će odgovorni za ove zločine biti neizbežno kažnjeni.

Ona je naglasila da je Istražni komitet Rusije odmah započeo istragu o ovim događajima te da će svi umešani u ove terorističke napade snositi neizbežnu kaznu.

Foto: youtube.com/RT

Marija Zaharova

Podsećanje na referendume i optužbe Zapada

Zaharova je podsetila da se pre tačno 10 godina održao referendum u LNR i DNR, na kojem se, prema tvrdnjama Moskve, stanovništvo izjasnilo za pridruživanje Ruskoj Federaciji.

Ona je istakla da su SAD i zapadni saradnici navodno "cinično tempirali čitav niz varvarskih terorističkih napada na civilno stanovništvo i civilnu infrastrukturu u republikama ruskog Donbasa da se poklope sa godišnjicom" referenduma.

Novi napadi i žrtve

Ranije danas, najmanje tri civila su poginula, a osmoro je povređeno u napadu ukrajinskih snaga na restoran u Donjecku.

Takođe, oružane snage Ukrajine su granatirale skladište nafte u gradu Rovenki u Luganskoj oblasti, pri čemu je najmanje troje ljudi izgubilo život, a troje je povređeno.

Ovaj niz napada izazvao je oštru osudu Rusije, koja je istakla da će odgovorni za ove zločine biti kažnjeni, te da je Istražni komitet Rusije već započeo istragu o ovim događajima, prenosi Tanjug.

Marija Zaharova je naglasila da teroristički napadi na teritoriji DNR i LNR neće proći nekažnjeno, te da će Rusija preduzeti odgovarajuće korake u vezi sa ovim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading