LOŠE VESTI ZA UKRAJINCE: Pad Donbasa je neminovan, oficiri otkrili kada će se dogoditi, više ne mogu da zaustave Ruse!

Autor:

Svet

29.04.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznete su ozbiljne kritike na račun glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog

LOŠE VESTI ZA UKRAJINCE: Pad Donbasa je neminovan, oficiri otkrili kada će se dogoditi, više ne mogu da zaustave Ruse!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Ukrajinski oficiri koji se bore na istočnom frontu izneli su sumorne prognoze za sudbinu Donbasa i ishod rata, tvrdeći da će Donbas pasti do oktobra i da će Ukrajina izgubiti rat.

Oficiri su izneli nekoliko razloga za ovakvu prognozu, naglašavajući nedostatak vojnika, kašnjenje američke pomoći i kritikujući način komande glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog.

Foto: Volodymyr Tarasov / Zuma Press / Profimedia

Aleksandar Sirski

 

- Rusi će zauzeti Donbas do oktobra, onda će se sukob zamrznuti, a mi ćemo morati da pregovaramo sa Putinom - predviđa oficir brigade koja se nalazi u Časiv Jaru, a koga Blik naziva pseudonimom Sergej.

Jedan od ključnih razloga za pesimizam oficira je sve veći nedostatak vojnika na frontu.

Navode da je popunjenost mnogih jedinica smanjena na 30-40 odsto, a čak ni nastavak mobilizacije neće biti dovoljan da se popuni ova praznina.

Takođe, upozoravaju da vojnici koji se sada regrutuju i obučavaju neće stići na front do oktobra, što dodatno komplikuje situaciju.

Oficiri ističu da iako je stigla nova američka vojna pomoć, ona dolazi prekasno da bi značajno promenila situaciju na terenu.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska vojska

 

- Najnovija injekcija vojne pomoći sama po sebi neće pomoći Ukrajini da pobedi. Možemo da usporimo Ruse koliko god je to moguće, ali ne možemo da ih pobedimo - rekao je oficir koga list naziva pseudonimom Miroslav.

Izražavaju mišljenje da ova pomoć može usporiti Ruse, ali neće biti dovoljna da se ruske trupe poraze.

- Vojnici koji se sada regrutuju i obučavaju neće nam se pridružiti do oktobra - kaže oficir koga Blik naziva pseudonimom Aleksandar iz 93. brigade i dodaje da sadašnje mere za pooštravanje mobilizacije neće biti dovoljne da zaustave 300.000 regruta iz Rusije koje Kremlj planira da pošalje u Ukrajinu.

Kritike na račun glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog takođe su iznete.

Foto: mil.ru

Ruski vojnik

 

On je dobio nadimak "Mesar" zbog krvave odbrane Bahmuta koju je vodio, a imenovanje Sirskog izazvalo je loše raspoloženje na mnogim položajima na frontu.

Oficiri tvrde da su neke brigade slali na borbene zadatke bez dovoljno municije i ljudstva, dok su druge brigade raspuštene iz navodno izmišljenih razloga i njihovi pripadnici raspoređeni po drugim borbenim jedinicama.

Ukrajinski glavnokomandujući Aleksandar Sirski nedavno je upozorio da se situacija na frontu naglo pogoršala, potvrdivši povlačenje ukrajinskih trupa sa nekoliko ključnih lokacija.

Ove prognoze i kritike odražavaju ozbiljnu zabrinutost među ukrajinskim vojnicima na terenu, dok situacija na istočnom frontu nastavlja da bude izuzetno teška.

(Republika/Strana)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading