TEK ROĐENA BEBA PRONAĐENA U KOMŠILUKU U KONTEJNERU! Mladići se vraćali sa treninga i čuli su NJEN PLAČ, a onda se ovo dogodilo

Autor:

Svet

14.05.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča potresla je jutros čitav region

TEK ROĐENA BEBA PRONAĐENA U KOMŠILUKU U KONTEJNERU! Mladići se vraćali sa treninga i čuli su NJEN PLAČ, a onda se ovo dogodilo

Foto: Shutterstock

Tek rođeni dečak pronađen je sinoć oko 23 časa u jednom kontejneru u hrvatskom gradiću Zaprešiću.

Beba je bila samo dva sata stara kada su je pronašla dva mladića koja su se vraćala s treninga.

Oni su čuli njen plač i ko zna šta bi se s njom dogodilo da se nije baš tada oglasila.

Zastali su, pogledali u kontejner i samo što se nisu onesvestili. Pozvali su policiju, a oni hitnu pomoć i beba je spasena i odneta u bolnicu.

"Zaustavili smo jednog čoveka, koji nas je odbio, rekao je da to njega ne zanima, da to nije njegov posao te je nakon toga prošao drugi prolaznik koji je stalno bio tu uz nas dok nisu došli policija i Hitna. Kad je prijatelj rekao da je beba unutra bio sam u šoku, nisam mogao ni da pogledam, odmah sam nazvao policiju. Gospođa koja se javila nas je pitala da li se usuđujemo da izvadimo bebu, mi smo rekli ne kako joj još veću štetu ne bismo napravili. Beba je bila unutra dok nije došla hitna, onda su oni skinuli celu kantu izvadili je i odveli", priča nam dečak.

Laknulo mu je kada je čuo da je beba živa i zdrava.

"Moja majka se brinula jer me zvala u to vreme, rekao sam joj da sam s policijom, nije znala šta se događa, ispričao sam joj kada sam došao u kući, bila je u šoku kao i svi. Teže sam zaspao nego inače, ali uspeo sam. Prolaznici koje smo zaustavili su bili u šoku, nisu znali šta da rade. Svaki dan prolazim tu kako se vraćam s treninga. Kada pogledam u tu kantu, vraćaju mi se slike te situacije", ispričao je dečak.

Prava je sreća da su ti dečaci naišli jer je stanje novorođenčeta bilo takvo da bi petnaestak minuta kasnije verovatno bilo mrtvo. Lekar ispostave Doma zdravlja u Zaprešiću, dr. Borna Pribanić, koji je stigao na teren s tehničarem i vozačem, rekao je da je beba već bila prehlađena.

Prema najnovijim informacijama hrvatskih portala, beba je živa i zdrava i opstala je u kontejneru blizu Osnovne škole "Ljudevit Gaj" nakon što ju je majka ili neko drugi tu bukvalno bacio.

Na dečaku nisu pronađeni znaci spoljašnjih povreda, a krv koja je bila na bebi je majčina krv od porođaja.

"Obavljena je analiza događaja i sledi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti, a sve u smeru sumnje počinjenja teškog ubistva, dakle krivičnog dela koje je takvo kvalifikovano zbog ranjivosti žrtve, odnosno zbog njene starosti”, poručili su iz Policijske uprave zagrebačke za lokalni portal.

Hrvatsku je jako potresao ovaj događaj a na portalima ljudi masovno ostavljaju komentare pitajući se "kakav je to mozak mogao da uradi" i da li postoji kazna koja bi bila adekvatna za majku posle toga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading