OBAVEŠTAJCIMA OD DRŽAVE 23 MILIONA EVRA: Evo zašto se ove godine JAKO ISPLATI imati posao sa bubicom u ušima

Autor:

Svet

15.05.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer je rekao da su događaji u poslednjih meseci širom Evrope pokazali da je obaveštajna služba nešto najvrednije za bezbednost zemlje

OBAVEŠTAJCIMA OD DRŽAVE 23 MILIONA EVRA: Evo zašto se ove godine JAKO ISPLATI imati posao sa bubicom u ušima

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poljska će izdvojiti dodatnih 100 miliona zlota (oko 23,41 miliona evra) za jačanje unutrašnje bezbednosti obaveštajne službe zbog ruske pretnje, rekao je danas premijer te zemlje Donald Tusk.

Varšava tvrdi da se nalazi na meti ruskih obaveštajnih službi zbog poljske uloge distributivnog centra za snabdevanje oružje Ukrajini.

Rojters navodi da je taj stav zvaničnika u Varšavi porastao nakon što je prošle nedelje sudija koji je imao uvide u vojne tajne prebegao u Belorusiju.

''Odlučio sam da izdvojim 100 miliona zlota iz premijerskih rezervi za jačanje unutrašnje bezbednosti i obaveštajne službe'', poručio je Tusk na konferenciji za novinare.

Naglasio je da očekuje da će se ruski napori da destabilizuje Evropu, a naročito baltičke zemlje, intezivirati uoči evropskih izbora u junu. Istakao je, međutim, da nema indikacija da su nedavni požari u Poljskoj rezultat rada spoljnih sila, ali da su poljske snage prethodno sprečile brojne pokušaje sabotaže.

''U poslednjih desetak nedelja, takođe zahvaljujući podršci naših saveznika, Poljska je osujetila pokušaje sabotaže i podmetanja požara'', rekao je Tusk.

Dodao je da će Poljska verovatno dobiti evropska sredstva za pomoć kako bi ojačala granicu sa Belorusijom.

Poljski premijer je napomenuo da se u Evropi radi na dobijanju fondova, kao i da je sigurnost zemlje prioritet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading