JEDAN POTEZ JOKIĆ MORA DA URADI I DENVER ĆE POBEDITI: Neverovatan podatak u plej-of seriji

Autor:

Sport

15.05.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minesota i Gober postali Nikoli dežurne mušterije.

JEDAN POTEZ JOKIĆ MORA DA URADI I DENVER ĆE POBEDITI: Neverovatan podatak u plej-of seriji

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić odigrao je brutalnu partiju i sa 40 poena, uz sedam skokova i 13 asistencija vodio Denver do pobede nad Minesotom sa 112:97 i vođstva sa 3-2 u polufinalnoj seriji Zapada NBA lige. Trener Nagetsa, Majk Meloun, nije krio oduševljenje Jokićevom igrom, ističući njegov neverovatan košarkaški IQ i upoređujući ga sa članovima Mensa organizacije.

Međutim, osim znanja i inteligencije, Nikola ima poseban pik na Minesotu i Rudija Gobera. Nijedna druga ekipa ga nije naterala da toliko često zakucava protiv njih, pa je nakon verovatno najvišeg skoka u karijeri pre dva dana, sada još jednom zakucao moćno. U jednom trenutku meča, Jokić je kao od šale probio protivničku odbranu i zatim izveo brutalno zakucavanje koje je izazvalo delirijum u dvorani. Uradio je to posle ringišpila na kom je provozao Gobera, najboljeg defanzivca NBA lige. Ipak, on je posle ovakve bravure ostao skroman govoreći kako je ispred sebe imao "poljanu".

 

 

I tu dolazimo do neverovatnog podatka iz ove plej-of serije, a statističari kažu da se on odnosi i na ostale ranije duele u doigravanju. Naime, kada Jokić zakuca na utakmici u plej-ofu, Nagetsi su neporaženi. On je to uradio na poslednja tri meča, za razliku od prva dva, a rezultat je odmah došao. Zato centr Denvera zna šta mu je činiti da pobede - MORA DA ZAKUCA.

- Znate, čudo sam prirode, što da ne pokažem svoje atletske sposobnosti - nasmejano je rekao Jokić posle pobede, kao da je shvatio šta je ključ u njegovoj igri.

Foto: Twitter.com/printscreen/Denver Nuggets

Voli da zakucava: Nikola Jokić

I to protiv koga, najboljeg defanzivca u NBA ligi, koji mu je najdraža mušterija. Naime, Nikola Jokić je u karijeri ubacio 967 poena protiv Rudija Gobera, što je najviše od svih igrača koji su igrali protiv Francuza. Ali ne svrstava samo to našeg asa među legende. Samo dva centra su u ovom veku imala 5+ utakmica sa 40+ poena u plej-ofu. To su Šekil O‘Nil i Nikola Jokić. I samo dva igrača u istoriji NBA su uspela da na jednoj plej-of utakmici zabeleže 40+ poena i 10+ asistencija bez izgubljene lopte. To su Kris Pol i, pogađate, Nikola Jokić. Takođe, Džoker ima 20 utakmica sa 10+ asistencija u plej-ofu, najviše među centrima u istoriji NBA lige. Drugi, treći, ćetvrti i peti centar na toj listi imaju ukupno 16 takvih utakmica.

Šta reći, nego "kapa dole, majstore. Novu priliku za dokazivanje Jokić će imati u šestoj utakmici koja se igra u noći između četvrtka i petka od 2.30, a Minesota će biti domaćin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading