DENVER PREGAZIO MINESOTU I POVEO U SERIJI: Jokić odigrao brutalan meč uz dabl-dabl učinak! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.05.2024

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vukovi nemoćni protiv Nagetsa.

DENVER PREGAZIO MINESOTU I POVEO U SERIJI: Jokić odigrao brutalan meč uz dabl-dabl učinak! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denvera i Minesote odmerili su snage u okviru pete utakmice polufinala Zapadne Konferencije NBA lige od 4.30 u Bol Areni. Nagetsi su ostvarili pobedu nad Vukovima rezultatom 112:97 i poveli u seriji 3:2.

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je brutalno partiju uz dabl-dabl učinak postigavši 40 poena, uz sedam skokova i 13 asistencija, a osim njega istakli su se Eron Gordon koji je ubacio 18 poena uz 10 skokova i i pet asistencija i Kaldvel-Poup sa 16 poena uz pet skoka i četiri asistencije.

U redovima Minesota najefikansiji je bio Karlo Entoni Tauns sa 23 poena uz šest skokova i četiri asistencije, zatim Entoni Edvard koji je pogodio 18 poena uz četiri skoka i i devet aistencija i Rudi Gober sa 18 poena, 11 skokova i tri asistencije.

Prve poene na sustetu postigao je Denver preko Kaldvel-Poupa, ali je Minesota odmah uzvratila istom merom preko Mekdenlijelsla. Igrala se sjajna košarkša od samoog početka susreta i več od prvog minuta se videlo da će biti pravi spektakl. Gordon je sjajno pronašao Kaldvela Poupa koji se dobro snašao i došao do novih poena (7:6).

Uglavnom je utakmica bila u egalu, a Gobera je imao slobodna bacanja gde je bio polovičan. Sa druge strane Jokić je došao do novih poena preko Gobera (11:8). Ponovo su vodili veliku bitku trostruki MVP i Francuz.  Sjajan potez Jokića, Srbin je nadmudrio Gobera i lako poentirao, na drugoj strani Minesota postiže trojku (13:15). Potom je Porter pogadio prvu trojku za Nagetse na susretu (16:15).

 

 

Jokić je bio vidno raspoložen i raizigran za ovaj duel, pa došao do novih poena preko Rida uz prekršaj i bio precizan sa linije penala. Nisu Vukovi ostali dužni, pa je Voker na drugoj strani pogodio trojku. Potom je Džekson poentirao na asistenciju Jokića. Prva deonica prošla je u egalu, ali su Nagetsi imali prednost od 28:26.

Na startu druge deonice Gober je pogodio uz faul, ali nije uspeo da realizuje slobodno bacanje. Potom je Marej imao pokušaj koji nije realizovao, pa je to ispravio Grodon fenomenalnim zakucavanjem. 

 

 

Potom je usledila serija promašaja sa obe strane. Ne tako efikasna druga deonice, igrala se tvrda košarka.  Sjajno je Marej pronašao Jokića koji lako stiže do novih poena. Gordon krade loptu, potom u kontri brutalno zakucava za +2 (35:33). Usledila je asistencija Jokića za Gordona koji je ponovo došao do novih poena, a potom je Srbin nastavio da deli asistencija, ovog puta za Brauna koji je to krunisao pogotkom (43:39).

 

 

U finišu prvog dela Minesota je bila u blagom padu, pa su Nagetsi uspeli da prelome susret na svoju stranu i na odmor otišli sa +6 (50:44).

Vukovi su preko Taunsa došli do poena na otvaranju drugog poluvremena. Potom je Jokić napraivo faul nad Evardsom koji je imao slobodna bacanja i realizovao ih (50:48). Srpski centar nije pogodio, a onda je Tauns pogodio trojku, a onda je Porter uzvratio istom merom i prekinuo nalet Minesote od 7:0 (51:53).

 

 

Denver nije iskoristio napad, pošto je Gordon bio neprecizan, potom je Tauns poentirao u narednom napadu za Minesotu. Tauns je delovao kao odlično raspoložen za igru, nakon što je u prvom poluvremenu dosta vremena proveo na klupi zbog problema sa ličnim greškama.

Denver je imao dug napad, a upornost Gordona se isplatila. Prvo mu je Jokić asistirao, ali je Gober imao sjajnu rampu. Zatim je ponovo lopta do došla do Gordona koji je poentirao, sa druge strane Voker je promašio šut za tri, a onda je Marej pogodio. Ponovo je Jokić asistirao do Gordona koji je pogodio, a Srbin je došao do dabl-dabl učinka (60:57).

Nastavio je Jokić da hrani loptama svoje saigrače, pa je nakon neuspelog napada Minesota, srpski centar uputio sjajnu asistenciju do Mareja preko celog terena, a on imao novo zakucavanje (62:57). Tauns je pogodio na asistenciju Gobera.

 

 

Jokić je igrao neverovatan meč, imao je malu egzebiciju protiv Gobera koji je muke mučio protiv trostrukog MVP-ja, a Srbin je pogodio preko prstiju Francuza. Vulvsi su bolje počeli treću deonicu, ali su Nagetsi ušli u neverovatnu seriju i teško ih je bilo zaustaviti (72:63).

 

 

Potpuna dominacija Jokića u trećoj deonici koji je nosio Denver u ovom delu sustreta. Na kraju ovog perioda Nagetsi su imali prednost od 88:74.

Gordon je lakim poenima otvorio poslednju deonicu, a potom je i Minesota pogodila lake poene, što je bila retkost u drugom poluvremenu. Gober je imao slobodna bacanja i pogodio oba (90:78).

Nagetsi su organizovali napad preko Gordon koji je uposlio Portera, a on šutirao za tri, ali nije bio precizan. Sa druge strane Rid je imao solo prodor i brutalno zakucavanje. Potom je usledila važna trojka za Denver koju je pogodio Poup (93:80).

 

 

Minesota je imala nesupešan napad pošto je Mekdenijels promašio šut za tri, a potom je Poup ponovo pogodio trojku. Usledila su po jedan neuspešan napad za obe ekipe, a onda je Jokić imao brutalno zakucavanje i odveo Nagetse na velikih +18 (98:80).

Izabranici Majka Melouna su odigrali fenomenalnu utakmicu i dobili Minesotu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading