ISTORIJSKI MOMENAT: Nikola Jokić primio MVP nagradu!

Autor:

Sport

15.05.2024

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar ušao u anale NBA lige.

ISTORIJSKI MOMENAT: Nikola Jokić primio MVP nagradu!

Foto: X/Screenshot

Nakon što je odigrao 72 utakmice tokom ligaškog dela, beležeći prosečno 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, Nikola Jokić je zasluženo dobio MVP nagradu treći put u poslednje četiri godine. Ovaj momak iz Sombora je apsolutno oduvao konkurenciju, pokazujući svoju izuzetnu igru i konzistentnost tokom sezone.

Uoči pete utakmice plej-ofa u Denveru, Nikola Jokić je dobio prestižnu nagradu za MVP-a najjače košarkaške lige na svetu. Sa 79 glasova za prvo mesto, 18 za drugo i dva za treće, Jokić je zaradio 926 bodova, 51 više nego pre dve godine kada je dobio drugo MVP priznanje. Ovaj trijumf je još jedan dokaz Jokićevog izuzetnog talenta i doprinosa timu.

Reprezentativcu Srbije su se u leđa gledali Šej Gildžes Aleksander i Luka Dončić, ali je Jokić odneo ubedljivu pobedu. Sa 640 bodova, Gildžes Aleksander je bio daleko iza sa skoro 300 manje bodova od srpskog košarkaša, dok je Luka Dončić sakupio 566 bodova. Jokićeva pobeda nije samo ubedljiva, već i pokazuje njegovu nadmoć nad konkurencijom.

Nikola Jokić se sada pridružio elitnom društvu, postajući deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja. Pored njega, tu su se našli Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson, koji su takođe tri puta birani za najbolje. Jokić je sada rame uz rame sa NBA legendama, pokazujući da je svojom izuzetnom igrom zaslužio svoje mesto među najvećim igračima u istoriji NBA lige.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading