ALBANSKI MEDIJI OBJAVILI SRAMAN TEKST O NENADU JEZDIĆU! Nakon zabrane izvođenja "Knjige o Milutinu" na Kosovu, usledile PROVOKACIJE!

Autor:

Zabava

15.05.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa monodrame, na čelu sa glumcem Nenadom Jezdićem zaustavljena je na Jarinju i onemogućen joj je ulazak na KiM.

ALBANSKI MEDIJI OBJAVILI SRAMAN TEKST O NENADU JEZDIĆU! Nakon zabrane izvođenja "Knjige o Milutinu" na Kosovu, usledile PROVOKACIJE!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Printscreen/RKSNews

Umesto da 202. izvođenje monodrame "Knjiga o Milutinu" bude u planiranoj Kosovskoj Mitrovici, predstava će večeras biti izvedena u Raškoj u Centru za kulturu Gradac, navode iz Zvezdara teatra. I dok pozorišna trupa iz Srbije nastavlja da širi kulturu albanski mediji objavljuju sramne tekstove o Nenadu Jezdiću, protagonisti predstave.

Republika

Foto: Tanjug/Nikola Vukelić

 

Nakon što je ekipi predstave "Kniga o Milutinu" zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohiju usledile su provokacije. Ekipa monodrame, na čelu sa glumcem Nenadom Jezdićem zaustavljena je na Jarinju buvući da su vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo u Metohiju, čime su onemogućili da se ova predstava, u kojoj glumi Nenad Jezdić, odigra u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Danas je na portalu RKS News objavljen tekst o protagonisti ove predstave Nenadu Jezdiću pod naslovom "Srpskom glumcu Nenadu Jezdiću zabranjen je ulazak u Republiku Kosovo".

U ovom tekstu navodi se da je ovom dramskom umetniku zabranjeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine jer ne priznaje tzv. Kosovo.

Foto: Printscreen/RKSNews

 

- Nenad Jazdić je glumac i srpski nacionalista koji je neprekidno negirao nezavisnost Republike Kosovo. 

Dana 21. februara 2008. godine u Beogradu su ispred Skupštine u organizaciji Vlade Srbije održane veoma velike demonstracije pod nazivom „Kosovo je Srbija“, na kojima je učestvovalo više stotina hiljada ljudi, među kojima i glumac Nenad Jezdić.

On dosledno izražava svoje protivljenje nezavisnosti Kosova kroz vatrene nacionalističke primedbe, ali je zbunjen zašto mu nije dozvoljen ulazak - navodi se u tekstu ovog portala.

Povodom zabrane ulaska Nenada Jezdića na Kosovo reagovala je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije hitnim saopštenjem u kojem se navodi, između ostalog, da "izvođenje pozorišne predstave nema nikakve veze za politikom, ali Kurti u svom suludom planu napada i proterivanja svega srpskog sa prostora KiM, ne preza ni od čega i obračunava se čak i sa kulturnim događajima".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading