PODRŽAĆEMO HAMAS! Erdogan prvi put jasno i glasno STAO NA JEDNU STRANU u ratu! Evo šta se krije iza njegove izjave

Autor:

Svet

15.05.2024

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske rekao je da "kao što pokazuje istorija, svi počinioci genocida će doživeti svoj kraj i kraj kasapina Gaze Netanijahua"

PODRŽAĆEMO HAMAS! Erdogan prvi put jasno i glasno STAO NA JEDNU STRANU u ratu! Evo šta se krije iza njegove izjave

Foto: Tanjug/AP

Izraelu će na kraju meta biti Anadolija sa svojim zabludama o obećanoj zemlji, izjavio je danas turski premijer Redžep Tajip Erdogan i dodao da će Turska podržati Hamas, koji se bori za nezavisnost Palestine i brani prvu liniju Anadolije.

Erdogan je rekao u turskom parlamentu da čak i ako čovečanstvo ostavi Izrael na miru, Turska to nikada neće učiniti i da će ih naterati da plate za svoje zločine, prenela je agencija Anadolija.

"Svet mora da vidi stvarnost i ne može više da ćuti o genocidu u Gazi", istakao je turski premijer. On je naglasio da kršenjem Povelje Ujedinjenih nacija Izrael izaziva svet. "Šta oni misle ko su? Mora se učiniti sve da se zaustavi teroristička država Izrael", rekao je Erdogan.

On je naveo da će se uskoro svi Palestinci vratiti u svoju domovinu i svoje kuće.

"Kao što pokazuje istorija, svi počinioci genocida će doživeti svoj kraj i kraj kasapina Gaze Netanijahua", istakao je Erdogan.

Jedan od komandanata terorističke grupa Hezbolah Husein Ibrahim Maki ubijen je u utorak uveče u napadu izraelske bespilotne letelice na jugu Libana, saopštila je danas izraelska vojska.

Maki je, prema navodima Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), bio je komandant u takozvanoj jedinici Južnog fronta Hezbolaha, preneo je Tajms of Izrael.

Prethodno je komandovao Hezbolahovom obalskom divizijom. Prema navodima IDF i libanskim medijima, Maki je bio meta dok se vozio u blizini Tira.

Hitna pomoć je saopštila da su u napadu ranjene još dve osobe. Hezbolah je objavio Makijevu smrt, rekavši da je ubijen "na putu za Jerusalim", što je njegov naziv za operativce ubijene u izraelskim napadima. IDF su saopštile da je Maki "planirao i izveo mnoge terorističke napade tokom rata koji je u toku sa Hamasom.

Prema navodima izraelske vojske, više od 30 komandanata Hezbolaha ubijeno u napadima na jugu Libana u poslednjih sedam meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading