NAŠI SUSRETI NISU SAMO RAZGOVORI PRIJATELJA: Putin ishvalio Si Đinpinga, a onda se okrenuo Zapadu i prozvao teoriju "ZLATNE MILIJARDE"

Autor:

Svet

15.05.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije je mišljenja kako Moskva i Peking čvrsto brane civilizacijsku raznolikost, jednakost i originalnost zemalja

NAŠI SUSRETI NISU SAMO RAZGOVORI PRIJATELJA: Putin ishvalio Si Đinpinga, a onda se okrenuo Zapadu i prozvao teoriju "ZLATNE MILIJARDE"

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je posetu Kini, a tim povodom za kinesku novinsku agenciju Xinhua govorio je o odnosima između Moskve i Pekinga i odnosima Rusije sa zapadnim zemljama.

Kada je reč o odnosima između Kine i Rusije, Putin je rekao kako je to odnos koji je uvek bio zasnovan na principima jednakosti i poverenja, međusobnog poštovanja suvereniteta i uvažavanja interesa drugih.

"Si Đinping je političar koji ima poštovan, prijateljski, otvoren i istovremeno poslovni stil komunikacije. Svaki naš susret nije samo komunikacija među dugogodišnjim prijateljima, već i plodna razmena mišljenja o najhitnijim pitanjima bilateralne i međunarodne agende", rekao je Putin.

Također, ruski predsednik je mišljenja kako Moskva i Peking čvrsto brane civilizacijsku raznolikost, jednakost i originalnost zemalja.

"Rusija, kao i Kina, čvrsto stoji na principima različitosti kultura, zalaže se za njihovu jednakost i očuvanje nacionalnog identitea", poručio je Putin.

U ovom intervjuu, Putin se dotakao i termina "zlatna milijarda", što je koncept teorije zavere koji je posebno zastupljen u Rusiji još iz perioda SSSR-a, a prema kojem određene zapadne elite na različite načine nastoje preraspodeliti veliki deo dobara u korist relativno malog bogatog dela populacije i da tom prilikom navodno nastoje da unište Rusiju i njeno stanovništvo.

"Zemlja je kolevka čovečanstva, naš zajednički dom, a mi smo svi njeni ravnopravni stanovnici. Siguran sam da to gledište deli većina ljudi na planeti. Međutim, čini se da zemlje koje sebe smatraju delom tzv. zlatne milijarde ne misle tako", zaključio je Vladimir Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading