KAO DA SU U ZEMLJU PROPALI: Od Muve ni traga ni glasa, pola države ga traži

Autor:

Svet

15.05.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova saopštio je u utorak da je pokrenuta velika potraga za nepoznatim napadačima, a angažovani su i helikopteri

KAO DA SU U ZEMLJU PROPALI: Od Muve ni traga ni glasa, pola države ga traži

Foto: Le Parisien

U Francuskoj se danas nastavlja potraga za zatvorenikom Mohamedom Amrom ''Muvom'', koji je u utorak pobegao policijskom kombiju koji ga je prevozio u zatvor.

On se vraćao sa sudskog ročišta u Ruanu povodom optužbe za pokušaj ubistva kada se automobil zabio u zatvorski kombi na naplatnoj rampi.

Naoružani muškarci su otvorili vatru i ubili dvojicu čuvara, a Amra je pobegao sa napadačima.

Amra je 10. maja osuđen za provalu, a tužioci u Marseju su ga optužili za otmicu koja je dovela do smrti.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen saopštio je u utorak da je pokrenuta velika potraga za nepoznatim napadačima, a angažovani su i helikopteri.

"Upotrebljavaju se sva sredstva da se ti zločinci pronađu. Po mom uputstvu mobilisano je nekoliko stotina policajaca i žandarma", napisao je Darmanen na X platformi.

"Apsolutno sve će se učiniti da se pronađu počinioci ovog gnusnog zločina", rekao je ministar pravde Erik Dipon-Moreti za televiziju BFM. BBC navodi da su u pucnjavi povređena tri policajca.

Francuzi su već 24 časa jako uznemireni informacijom da je Muva na slobodi jer se zna koliko je opasan, kao i njegova kriminalna grupa i plaše se da će da poput situacije u Ekvadoru od pre dva meseca, da i ovde eskalira sukob države i kriminalaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading