CELA ZEMLJA NA NOGAMA POSLE UBISTVA ZATVORSKIH ČUVARA: Krenula masovna potera za napadačima, podignuti i helikopteri!

Autor:

Svet

14.05.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar pravde rekao je da su dvojica povređenih policajaca u kritičnom stanju

CELA ZEMLJA NA NOGAMA POSLE UBISTVA ZATVORSKIH ČUVARA: Krenula masovna potera za napadačima, podignuti i helikopteri!

Foto: Le Parisien

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen saopštio je danas da je pokrenuta velika potraga za nepoznatim napadačima, koji su jutros ubili najmanje dvojicu zatvorskih čuvara, a trojicu ranili dok su prevozili zatvorenika između Ruana i Evrea.

"Upotrebljavaju se sva sredstva da se ti zločinci pronađu. Po mom uputstvu mobilisano je nekoliko stotina policajaca i žandarma", napisao je Darmanen na X platformi.

Ministar pravde Erik Dipon-Moreti rekao je da su dvojica povređenih policajaca u kritičnom stanju.

"Apsolutno sve će se učiniti da se pronađu počinioci ovog gnusnog zločina", rekao je on za televiziju BFM.

Čuvari su jutros napadnuti u francuskoj opštini Inkarvil u departmanu Er od strane nepoznatih muškaraca dok su u kombiju prevozili zatvorenika između Ruana i Evrea.

Zatvorenik Mohamed Amra zvani Muva pobegao je sa napadačima, a za njima je pokrenuta potraga u koju su uključeni i helikopteri.

Amra se vraćao iz suda u Ruanu gde ga je saslušao istražni sudija, u slučaju pokušaja ubistva za koji je optužen, saznaje francuska televizija iz pouzdanih izvora.

Francuzi strahuju da bi ovaj slučaj mogao da se otme kontroli kao što se to dogodilo pre dva meseca u Ekvadoru kada su zatvorenici uz pomoć prijatelja spolja pobili nekoliko čuvara, a onda su krenuli u totalni rat sa policijom i državom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading