ZELENSKI SE HITNO OBRATIO NACIJI: "Branimo se kod Harkova, situacija je EKSTREMNO teška!"

Autor:

Svet

11.05.2024

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage su izvršile strahovit napad na teritoriju Ukrajine u pravcu grada Harkova

ZELENSKI SE HITNO OBRATIO NACIJI: "Branimo se kod Harkova, situacija je EKSTREMNO teška!"

Foto: X/Printscreen/@ZelenskyyUa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u svom večerašnjem obraćanju naciji potvrdio da su ukrajinske snage nastavile s odbrambenim operacijama oko severnih graničnih naselja u Harkovskoj oblasti.

Prema rečima Zelenskog, ukrajinska vojska već drugi dan izvodi protivnapade i uspešno štiti ukrajinsku teritoriju.

Istovremeno, ruske snage su navodno zauzele pet lokalnih naselja u "sivoj zoni", dok se ukrajinska vojska odlučno suprotstavlja daljim prodorima.

 

 

Napetost u Donjeckoj oblasti

Zelenski je takođe istakao da je situacija "posebno napeta" u Donjeckoj oblasti, s više od 30 sukoba dnevno, posebno u smeru Pokrovska, u blizini sela Semenivka i Netailove.

Ometanje ruskih ofanzivnih akcija označeno je kao "zadatak broj jedan" u ovom trenutku, što ukazuje na ozbiljnost situacije na terenu.

Ove izjave predsednika Zelenskog jasno ukazuju na zategnute odnose i rat između Ukrajine i Rusije, kao i na ozbiljnost situacije na terenu.

S obzirom na izveštaje o intenzivnim sukobima u Donjeckoj oblasti, jasno je da je ova regija trenutno epicentar napetosti.

Podsetimo, lider DNR, Denis Pušilin, dao je intervju za Sputnjik povodom desetogodišnjice od osnivanja DNR, ističući da ruska vojska nepokolebljivo napreduje ka oslobađanju čitavog Donbasa.

On je naglasio da ruska vojska ima za cilj oslobođenje ruskih gradova, uključujući Harkov, Odesu i Dnjepropetrovsk, te da se zalaže za uspostavljanje istorijske pravde na tom području.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading