REPUBLIKA U KIBUCU SMRTI! Ovde je Hamas ljude spaljivao žive! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

02.11.2023

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika je posetila kibuc Kisufim, jedan od mnogih koje je Hamas 7. oktobra napao.

REPUBLIKA U KIBUCU SMRTI! Ovde je Hamas ljude spaljivao žive! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika.rs

Pre napada u kibucu je živelo oko 300 ljudi, a sada je sve gotovo pusto. Sporadično se čuje rafalna paljba, budući da se nalazi uz sam pojas Gaze.

Republika je i juče pisala o teškoj sudbini Ivana i Dafne koji se vode kao nestali, a danas vam donosimo i fotografije strahota koje su preživeli stanovnici ovog kibuca.

Kako nam je rečeno na licu mesta, ljudi su u kućama živi goreli.

Podsetimo, tešku porodičnu priču medijima je ispričao Šai Ašer o Ivanu i njegovoj supruzi koji se nakon upada i napada Hamasa vode kao nestali. U njihovu kuću su teroristi upali i spalili je do temelja.

Šai Ašer, zamenik šefa bezbednosti kibuca Kisufim, otkrio je da Ivan i Dafne žive u ovom kibucu već neko vreme. Iako nemaju dece, Dafneini roditelji takođe su stanovnici ovog mesta.

Prema rečima Ašera, Dafne je prvo javila da su teroristi ušli u njihovu kuću i da ih mogu čuti. Međutim, nakon toga više nisu bili u mogućnosti da ih kontaktiraju.

Nakon što su izraelske snage očistile kibuc od terorista, pristupili su pretrazi i tada su zatekli prizor iz noćne more - Ivanova i Dafneina kuća bila je potpuno uništena vatrom.

- Ivan i Dafne su nestali. Ne znamo ništa o njihovoj sudbini, da li su kidnapovani ili im se nešto drugo desilo - izjavio je Ašer.

Ivan je državljanin Španije, dok je Dafne rođena u ovom kibucu. Opisani su kao divan i srećan par, što čini njihov nestanak još više uznemirujućim.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading