IZRAEL PRISTAO! Svakog dana 100 kamiona humanitarne pomoći stiže u Gazu!

Autor:

Svet

31.10.2023

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je pristao da svakoga dana pušta 100 kamiona humanitarne pomoći u Pojas Gaze, posle intenzivnog diplomatskog angažmana administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena, izjavio je američki zvaničnik za Tajms of Izrael.

IZRAEL PRISTAO! Svakog dana 100 kamiona humanitarne pomoći stiže u Gazu!

Foto: Tanjug-AP

Kako je navedeno, dogovor je usledio nekoliko sati nakon što je Agencija UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) upozorila da ograničeni broj kamiona pomoći koji ulaze u Gazu ne može da zadovolji "humanitarne potrebe bez presedana" u toj palestinskoj enklavi.

Samo 171 kamion pomoći ušao je u Pojas Gaze od kada je pre desetak dana omogućen ulazak preko prelaza Rafa sa Egiptom.

U međuvremenu su UN saopštile da je potrebno otvoriti još jedan granični prelaz za isporuku humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

- Više od jednog graničnog prelaza je potrebno za isporuku humanitarne pomoći opkoljenom Pojasu Gaze, a Kerem Šalom, koji je pod kontrolom Izraela, jedini je prelaz opremljen za brzu obradu dovoljno velikog broja kamiona - rekla je viša zvaničnica UN Lisa Douten na sinoćnoj hitnoj sednici Saveta bezbednosti povodom humanitarne situacije u Gazi.

Izrael je uveo blokadu Pojasa Gaze nakon što je palestinska militantna grupa Hamas 7. oktobra izvela masovan raketni napad, a potom i kopneni upad na jug Izraela. 

BONSU VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading