GDE SU, ŠTA RADE #20: Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala - FK Mladost GAT Novi Sad!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.01.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došli, videli i ispali...

GDE SU, ŠTA RADE #20: Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala - FK Mladost GAT Novi Sad!

Foto: Starsport

Ne tako davno, Novosađani su Humsku "zavili u crno"

Svega jednu takmičarsku godinu su bili deo elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, ali će ostati upamćeni po činjenici da su Partizanu naneli jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji na stadionu u Humskoj ulici.

 

Na zbirnoj tabeli Superlige Srbije, na kojoj se nalazi 37 klubova, ekipa novosadske Mladosti GAT zauzima dvadesetu poziciju kada su u pitanju ekipe koje su bile deo elitnog ranga, a koje su se prethodnih godina našle u raljama niželigaškog fudbala.

- Istorijat kluba:

Novosadska Mladost osnovana je 1972. godine, ali sve do sezone 2018/19 nalazili su se u nižim rangovima ostvarujući skromne rezultate.

Navedene takmičarske godine kreće vrtoglavi uspon i za samo četiri godine klub je od Novosadske lige stigao do elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

Foto: Starsport

Navijači veruju u skori povratak "gatovaca" na veliku scenu

 

- FK Mladost GAT u Superligi Srbije:

Popularni "gatovci" su od osamostaljenja Srbije u elitnom rangu učestvovali samo jednom. Odigrali su 37 utakmica tokom kojih su zabeležili šest pobeda, 12 remija i 19 poraza i ukupno 30 osvojenih bodova i gol količnik 25:49.

S obzirom da su deo superligaškog karavana bili samo tokom jedne takmičarske godine, navedena 2022/23 sezona smatra se i najvećim klupskim uspehom.

Poslednju superligašku utakmicu odigrali su 27. maja 2023. godine u Lučanima gde su rezultatom 2:1 poraženi od ekipe Mladosti. Strelac poslednjeg superligaškog pogotka bio je Nikola Janković u 47. minutu navedenog meča.

 

 

- FK Mladost GAT danas:

Nakon jednogosišnjeg učešća u elitnom rangu srpskog klupskog fudbala, "gatovci" su se vratili u prvoligašku konkurenciju i tokom prethodne jeseni su zabeležili dve pobede i po devet remija i poraza i sa 15 osvojenih bodova zauzimaju pretposlednju 15. poziciju na tabeli i tokom proleća im predstoji grčevita borba za opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading