OBJAVLJENI SNIMCI IZ AFRIKE: Pogledajte šta je radila Megan Markl dok je princ Hari trenirao! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.05.2024

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika turneja u zapadnoafričkoj državi

OBJAVLJENI SNIMCI IZ AFRIKE: Pogledajte šta je radila Megan Markl dok je princ Hari trenirao! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan su posetili Nigeriju gde su se pridružili nigerijskim sportistima na terenu u egzibicionoj utakmici sedeće odbojke u Abudži.

Princ Hari je trenirao sa povređenim vojnicima dok se Megan fotografisala sa decom koja su došla da vide vojvodu i vojvotkinju od Saseksa.

Ova poseta je deo promocije ''Igara nepobedivih'' (Invictus Games) na kojima se održavaju sportski događaji za ranjene, bolesne ili povređene vojnike.

Razgovor sa povređenim vojnicima

Kasnije tokom posete, vojvoda i vojvotkinja susreli su se sa povređenim vojnicima i njihovim porodicama, pružajući podršku i razgovarajući o njihovim iskustvima.

Ova poseta ima za cilj da skrene pažnju na važnost brige o mentalnom zdravlju i podrške ranjenim vojnicima.

Promocija mentalnog zdravlja

Prvog dana posete, princ Hari je govorio o mentalnom zdravlju, naglašavajući važnost otvorenog razgovora o ovoj temi.

Istakao je da je važno da ljudi budu svesni da mentalno zdravlje treba da bude prioritet, te da je važno razgovarati o problemima kako bi se mogla pružiti odgovarajuća podrška.

Susret sa generalnim direktorom Svetske trgovinske organizacije

Megan je imala priliku da se sretne sa generalnim direktorom Svetske trgovinske organizacije, Ngozijem Okonjo-Ivelom, gde su razgovarale o važnosti ekonomske podrške i razvoja, posebno u kontekstu afričkih zemalja.

Ova poseta je istakla važnost promovisanja sportskih događaja za povređene vojnike, podrške mentalnom zdravlju i ekonomskog razvoja, te je ostavila pozitivan utisak na domaćine i učesnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading