GDE SU, ŠTA RADE #19: Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala - OFK Mladost APA Apatin!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.01.2024

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavili su se na glavnoj sceni, a zatim nestali. Danas egzistiraju u četvrtom stepenu takmičenja.

GDE SU, ŠTA RADE #19: Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala - OFK Mladost APA Apatin!

Foto: Starsport

Mogu li skorašnju proslavu vek postojanja kluba da obeleže povratkom na nekadašnje pozicije u okviru srpskog klupskog fudbala?

 

Na zbirnoj tabeli Superlige Srbije, na kojoj se nalazi 37 klubova, ekipa apatinske OFK Mladosti APA zauzima devetnaestu poziciju kada su u pitanju ekipe koje su bile deo elitnog ranga, a koje su se prethodnih godina našle u raljama niželigaškog fudbala.

- Istorijat kluba:

Fudbalska lopta u Apatinu se zakotrljla sada već davne 1928. godine kada je formiran klub SK Tri zvezde koji je 1933. godine učestvovao i u kvalifikacijamaa za prvenstvno tadašnje Kraljevine Jugoslavije.

Do Drugog svetskog rata klub j u nekoliko naveata menjao ime (Apatinski SK, SK Apatin, SU Apatin), da bi konačno 1951. godine poneo ime Mladost, a klub je formiran pri seljačkoj zadruzi "Maršal Tito" i okupio je gotovo isključivo mladiće iz kolonističkih porodica.

Najveće uspehe klub je ostvario krajem devedesetih godina prošlog veka, kao i početkom novog milenijuma, a u sezoni 2006/07 stigli su i do elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

Foto: OFK Mladost APA Apatin

Apatinci vole fudbal i svoju Mladost

 

- FK Mladost Apatin u Superligi Srbije:

Apatinci su od osamostaljenja Srbije u elitnom rangu učestvovali samo jednom. Odigrali su 32 utakmice tokom kojih su zabeležili 11 pobeda, osam remija i 13 poraza uz gol količnik 25:33.

S obzirom da su deo superligaškog karavana bili samo tokom jedne takmičarske godine, navedena 2006/07 sezona smatra se i najvećim klupskim uspehom.

 

 

- OFK Mladost APA Apatin danas:

Nakon premijernog i do sada jedinog učešća u elitnom rangu, ekipa je usled finansijskoh problema napustila superligaški karavan.

Već 2011. godine klub je reaktiviran pod imenom OFK Mladost APA i u takmičenje se uključio od najnižeg stepena takmičenja. Već osam sezona u kontinuitetu se takmiči u Vojvođanskoj ligi Sever.

Tokom prethodne jeseni ostvarili su zapažene rezultate. Tokom 15 prvenstvenih mečeva ostvarili su skor od osam pobeda, četiri remija i tri poraza i sa ukupno 28 bodova zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa izglednim prilikama da se tokom predstojećeg proleća bore i za plasman u vojvođasnku grupu srpskoligaškog karavana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading