OVO ĆE SAOPŠTENJE NAIĆI NA ODOBRAVANJE CELOKUPNE SPORTSKE JAVNOSTI: Dobro pročitajte šta imaju da kažu iz uprave kluba!

Autor:

Sport

09.05.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako se to radi.

OVO ĆE SAOPŠTENJE NAIĆI NA ODOBRAVANJE CELOKUPNE SPORTSKE JAVNOSTI: Dobro pročitajte šta imaju da kažu iz uprave kluba!

Foto: Jelena Grlić

Napredovao je jako brzo fudbalski klub sa stadiona "Detelinara" za sedam godina, u periodu od 2015. do 2022. godine ekipa je stigla od gradske lige do plasman u Prvu ligu Srbije.

Republika

U prošloj sezoni popularni "kanaricni" su bili učesnici plej-ofa za plasman u najjači rang takmičenja u našoj zemlji, međutim u aktuelnom prvenstvu se sve okrenulo. RFK Novi Sad se  trenutno u grupi "plej-auta" nalazi na pretposlednjoj poziciji na tabeli, i siguran je putnik u Srpsku ligu Vojvodine.

Iz kluba je danas stiglo saopštenje, koje prenosimo u celosti:

- Nakon odigranog 34. kola Mocart bet Prve lige Srbije gde je naš tim remizirao sa užičkom GFK Slobodom (3:3) osećamo potrebu da se oglasimo i stavimo tačku na spekulacije i zlonamerne komentare pojedinaca koji su usledili nakon utakmice u Užicu.
Posle 34 odigrane utakmice možda se ne možemo pohvaliti pozicijom na tabeli i brojem osvojenih bodova, ali pred fudbalsku javnost izlazimo čistog obraza ponosni na svaki bod koji smo pošteno osvojili ili izgubili na terenu a nikako van njega. Dolaskom u klub, svesni teške situacije u borbi za opstanak, doneli smo odluku da se do kraja prvenstva na prvom mestu čvrsto držimo postulata viteškog nadmetanja u sportu - fer-pleja. 
RFK Novi Sad kroz svoju dugu istoriju imao je i uspona i padova, dobrih i loših odluka, pobeda i poraza, ali je svoj dignitet izgradio u poštenom i čestitom nadmetanju. Taj dignitet danas čvrsto branimo ograđujući se od bilo kakvih zakulisnaih i nesportskih radnji, dogovora i kombinacija. 
Neki su u prethodnom periodu očito pravili pogrešne kalkulacije i unapred upisali neosvojene bodove, zaboravljajući da se na fudbalskom terenu i mi pitamo. Apelujemo na sve naše protivnike da se više posvete igri a ne matematici. Kada njihovi pogledi budu usmereni na fudbal videće da nismo klub i ekipa koja kalkuliše, već igra i bori se do kraja.
Ovim putem želimo da se na poseban način zahvalimo našem stručnom štabu i igračima, koji su i pored jučerašnjeg ogromnog pritiska, uvreda, lažnih optužbi pokazali gospodstvo i primer kako se brani grb i boje kluba.
Takođe, čestitke upućujemo i igračima Slobode na fer i korektnoj borbi, te prilici da uživamo u jednoj od najboljih i najzanimljivijih utakmica ove sezone! 
Sportski pozdrav, 
Uprava RFK Novi Sad 1921

Republika

Foto: RFK Novi Sad 1921

Novosađani igraju časno do kraja sezone

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, nakon toga čelnim ljudima "kanarinaca" predstoji period teških odluka. Treba spremiti tim za takmičenje u srpskoligaškom karavnu, i verovatno će osnovni cilj za sledeću sezonu biti da se izbori ekspresan povratak u Prvu ligu Srbije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading