PRE MESEC DANA NIJE SE MOGLO NI PRETPOSTAVITI DA ĆE OVO BITI DERBI SUSRET: Najprijatnije iznenađenja ovosezonskog šampionata dočekuje glavnog pretendenta na titulu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.08.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će zadržati stoprocentni učinak?

PRE MESEC DANA NIJE SE MOGLO NI PRETPOSTAVITI DA ĆE OVO BITI DERBI SUSRET: Najprijatnije iznenađenja ovosezonskog šampionata dočekuje glavnog pretendenta na titulu!

Foto: FK Zemun

Predstojećeg vikenda, od petak 1. do nedelje 3. septembra, na programu su mečevi četvrte runde beogradske grupe srpskoligaškog karavana, a uvodni meč odigraće se na popularnoj "Traktor Areni" pokraj novobeogradske Hale sportova "Ranko Žeravica" u kojem će se sastati ekipe Ušća i Zemuna.

Do pre samo mesec dana teško da j bilo ko u srpskoj prestonici mogao i da pomisli ad će navedeni duel predstavljati i veliki derbi ne samo navedene takmičarske runde, već možda i kompletnog jesenjeg dela takmičenja u sezoni 2023/24.

Naime, ekipa novobeogradskog Ušća tokom prethodne tekmičarske godine, tek u samom finišu je izborila opstanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala, ali je nova sezona donela sjajne rezultate ekipe koja predstavlja razvojni tim superligaša IMT-a.

Tokom prethodna tri prvenstvena meča Ušće je savladalo surčinsko Jedinstvo (1:0), BASK TEK (2:0) i PKB iz Padinske Skele (3:1) i u ovom momentu sa maksimalnim ullinkom i gol koeficijentom 6:1, deli pozicije od prvog do četvrtog mesta na tabeli.

Sa druge strane, Zemun koji predstavlja i glavnog pretendenta na šampionski pehar, očekivano je zabeležio tri startne pobede. Pred ekipom iz Gornje varoši radom su padali Torlak (2:0), Budućnost Dobanovci (4:1) i Prva Iskra iz Bariča (3:1). 

Iz svega navedenog jasno je da predstojeći meč predstavlja i veliki derbi nakon kojeg će barem jedna ekipa ostati bez stoprocentnog učinkau aktuelnoj sezoni.

Foto: FK Zemun

Na programu je veliki derbi prestoničkog fudbala

 

- Prva liga Beograd, 4. kolo:

Ušće (Novi Beograd) - Zemun (Zemun)

Stadion: "Traktor Arena"

Datum: Petak, 1. septembar

Početak: 10 časova

Treba napomenuti da će u četvrtoj rundi Srpske lige Beograd biti odigran još jedan veliki derbi u kojem će se sastati dve ekipe koje do sada imaju maksimalna ostvareni učinak. Naime, u subotu 2. septembra sa početkom od 16.30 časova na stadionu u Ulici Ljubice Luković sastaće se ekipe Zvezdare i Teleoptika.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading