PROSLAVA ROĐENDANA: Zaboravite na Zvezdu i Partizan - srpskom prestonicom će dominirati plavo-bele boje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.08.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je punih 112 godina.

PROSLAVA ROĐENDANA: Zaboravite na Zvezdu i Partizan - srpskom prestonicom će dominirati plavo-bele boje!

Foto: OFK Beograd

Šestog dana meseca jula 1911. godine održana je osnivačka Skupština na kojoj su nekadašnji fudbaleri Srpskog mača, sportskog društva koje je egzistiralo od 1897. do 1911. godine, formirali novo loptačko društvo BSK, a tom prilikom Andre Jović je izabran za prvog predsednika, dok su se potpredsedničkih funkcija prihvatili Danilo Stojanović i JEvrem Pantelić.

Dva meseca kasnije, tačnije 1. septembra 1911. godine potvrđena su pravila kluba, tako da se upravo navedeni datum uzima kao dan osnivanja danas popularnih "romantičara".

Tokom dosadašnje istorije klub je pet puta osvajao titulu šampiona u okviru Kraljevine Jugoslavije, a 1934. godine je stigao i do trofeja u kup takmičenju. Nakon Drugog svetskog rata OFK Beograd je četiri puta bio najbolji u tadašnjem Kupu Maršala Tita, a tadašnji "najdraži trofej " jugoslovenskog fudbala, prigrlio je 1953, 1955, 1962. i 1966. godine.

U petak 1. septembra, ekipa OFK Beograda će obeležiti veliki jubilej. 112. godina postojanja, a centralna proslava biće upriličena na prestoničkim ulicama. Naime, u danu kada počinje i nova školska godina, sa početkom od 18 časova na Trgu Republike će biti organizovano druženje sa aktuelnim prvotimcima "romantičara", a poseban kutak biće upriličen za najmlađe navijače OFK Beograda.

 

Da podsetimo, kada je reč o aktuelnoj 2023/24 sezoni, fudbaleri OFK Beograda nakon punih šest sezona deo su prvoligaškog karavana i nakon četiri uvodna susreta, nalaze se na liderskoj poziciji ostvarivši učinak od tri pobede (GFK Sloboda Užice 2:0, Metalac Gornji Milanovac 4:1 i Jedinstvo Ub 3:0) i jednog remija (Radnički novi Beograd 2:2).

Već predstojećeg vikenda ekipu očekuje veliki izazov na novom stadionu u Leskovcu, gde će u velikom derbiju gostovari ekipi GFK Dubočice.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading