"MAJSTORI" NE MARE ZA ROMANTIKU: Prestonički derbi okončan podelom bodova - OFK Beograd izbegao poraz u poslednjim trenucima meča!

Autor: Vladimir vorih

Sport

27.08.2023

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi je opravdao očekivanja.

"MAJSTORI" NE MARE ZA ROMANTIKU: Prestonički derbi okončan podelom bodova - OFK Beograd izbegao poraz u poslednjim trenucima meča!

Foto: OFK Beograd

Prestoničke ekipe koje su i u nekadašnjoj SFR Jugoslaviji vodile međusobne borbe za bodove u elitnom rangu fudbala od Triglava do Đevđelije, nakon gotovo pune dve decenije odmerile su snage u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

Ekipa OFK Beograda meč je dočekala na liderskoj poziciji sa maksimalnim učinkom nakon tri prvenstvena susreta, dok su "majstori" sa Novog Beograda na staru Karaburmu stigli sa jasnom željom da novim pozitivnim rezultatom nastave mečeva u kojima nisu osetili gorčinu poraza.

Domaćin do prednosti stiže u 20. minutu susreta. Izgubili su fudbaleri Radničkog loptu na polovini domaćina. Usledio je napad "romantičara" i blagovremena dubinska lopta ka Nikoli Kneževiću kojem nije bilo teško da matira istrčalog Marka Lazarevića.

 

 

Samo sedam minuta kasnije nepropisno je Jasin Nuredini zaustavljen u kaznenom prostoru domaćeg sastava i sudija David Matić je opravdano pokazao na belu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Nemanja Đokić i rezultat je poravnat. 

Potpuni šok za domaće navijače i igrače usledio je u 38. minutu. Napad "majstora" išao je po desnom krilu, usledio je idealni centaršut, a u petercu OFK Beograda Stanislav Krapukhin je neometan glavom poslao loptu iza leđa golmana Balše Popovića.

U nastavku susreta viđena je potpuna dominacija domaćina, dok su se Novobeograđani opredelili na čuvanje stečene prednosti i kroz brze i ne tako česte kontranapade, pokušavali su da stignu do pogotka kojim bi rešili pitanje pobednika.

Promene rezultata nije bilo sve do pred sam kraj susreta. U 89. minutu u kaznenom prostoru Radničkog nepropisno je zaustavljen Dejan Georgijević. Isti igrač je i izveo najstrožu kaznu, ali je golman Marko Lazarević fantastično uspeo da spreči pogodak, ali se na njegovu žalost lopta odbila do Filipa Kasalice koji pogađa stativu, ali lopta stiže do Nemanje Ivanovića koji uspeva da zatrese mrežu za konačnih - 2:2.

 

- Prva liga Srbije, 4. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - Radnički (Novi Beograd) 2:2 (1:2)

Strelci: N. Knežević u 20. i N. Ivanović u 90. minutu za OFK Beograd; N. Đokić u 29. iz jedanaesterca i S. Krapukhin u 38. minutu za Radnički

Stadion: Omladinski stadion

Gledalaca: 300

Sudija: David Matić

Žuti kartoni: M. Kukolj, M. Lazarević, A. Simčević (Radnički)

OFK Beograd (Beograd): Popović, Ilić (Kasalica), Kahvić, Knežević (Mićić), Mimović, J. Mituljikić (Georgijević), N. Mituljikić (Ivanović), Nikolić, Plavšić, Vujadinović, Đermanović. Trener: Simo Krunić

Radnički (Novi Beograd): Lazarević, Krapukhin (Ćurčić), Lukić (Anjekvuilo), Matejević, N. Nedeljković, V. Nedeljković (Đorđević), Nuredini (Marjanović), Pešukić (Kukolj), Sekulić, Simčević, Đokić. Trener: Dejan Rađenović

Narednog vikenda ekipu OFK Beograda očekuje veliki derbi protiv GFK Dubočice na novom stadionu u Leskovcu, dok će novobeogradski Radnički na stadionu "kraj Studenjaka" dočekati Tekstilac iz Odžaka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading