ŠOK NA MARAKANI: Gosti se častili na stadionu "Rajko Mitić" - bodovi putuju u "srpski Mančester"! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.08.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenje, ili ne?

ŠOK NA MARAKANI: Gosti se častili na stadionu "Rajko Mitić" - bodovi putuju u "srpski Mančester"! (VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

Nakon tri uvodna kola u kojima su zabeležili dve pobede (Metalac Gornji Milanovac 3:1, Jedinstvo Ub 3:0) i jedan remi (Radnički novi Beograd 1:1), fudbaleri RFK Grafičara su doživeli neuspeh kada je to malo ko očekivao.

U okviru 4. kola Prve lige Srbije na terenu sa veštačkom travom stadion "Rajko Mitić" gostovala je leskovačka GFK Dubočica koja je prethodnog ponedeljka na otvaranju novog stadiona u "srpskom Mančesteru" ostvarila i prvi ovosezonski trijumf, savladavši nakon preokreta RFK Novi Sad 1921 rezultatom 2:1.

Od samog starta puleni trenera Marka Neđića krenuli su ofanzivno ka mreži Milorada Kojića, ali gosti na isteku pola sata igre, prvi stižu do pogotka. Iskoristil isu Leskovčani grešku domaćina na sredini terena, a mrežu Guteše zatresao je Milan Đokić, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Očekival ose da će domaćin krenuti svim silama ka golu Leskovčana u nastavku susreta, ali umesto očekivanog, usledio je pravi šok za domaće navijače u 55. minutu. Nedeljković je nepropisno u kaznenom prostoru zaustavio strelca prvog pogotka za klub iz "srpskog Mačestera" i sudija Mladen Jakovljević je pokazao na "belu tačku". Siguran izvođač bio je Mlađen Stevanović.

Konačan rezultat derbi susreta postavljen je u 74. minutu kada je gol GFK Dubočice iz jedanaesterca zatresao Andrija Maksimović, a pre toga je jedan od fudbalera Leskovčana igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

 

 

- Prva liga Srbije, 4. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - GFK Dubočica (Leskovac) 1:2 (0:1)

Strelci: A. Maksimović 74`(11.m); M. Đokić 30`, M, Stevanović 55`(11.m)

Stadion: "Rajko Mitić" - teren sa veštačkom travom

Gledalaca: 300

Sudija: Mladen Jakovljević

Žuti kartoni: V. Mladenović, K. Nedeljković, I. Ogbu (RFK Grafičar); M. Stevanović, M. Račić, M. Đokić, I. Stojanović, D. Nedeljković, F. Stojev (GFK Dubočica)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, A. Petrović (V. Petrović), J. Mijatović (Đukić), Ćurić (M. Mijatović), Stojanović (Vasiljević), Đurić (Radojević), Nedeljković, Vukičević, Ogbu, Mladenović, Maksimović. Trener: Marko Neđić

GFK Dubočica (Leskovac): Kojić, Đorđević, Stevanović, Đokić (Savić), Račić (Zdravković), Đurić (Stojanović), Milić, Jovančić, Belić (Nedeljković), Momčilović, Tasić (Stojev). Trener: Dejan Čelar

Nakon dva uzastopna trijumfa GFK Dubočica će priliku za nastavak uspešne serije tražiti narednog vikenda u velikom derbiju protiv OFK Beograda, dok će "grafosi" pokušati u duelu protiv novosadskih "kanarinaca" da nadoknade propušteno.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading