NE ZNAMO ZA LIMITE! Zvezdin trener o prestižu: Liga konferencije i Liga Evrope su izazov, ali...

Autor: M. M.

Sport

04.05.2024

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Milojević nema dilemu.

NE ZNAMO ZA LIMITE! Zvezdin trener o prestižu: Liga konferencije i Liga Evrope su izazov, ali...

Foto: FK Crvena zvezda

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, u svom povratničkom mandatu uspeo je da osvoji svoju treću šampionsku titulu.

Crveno-beli su, inače, sedmi put u nizu prvaci države i osvojili su ukupno 35. titulu.

- U mom prvom mandatu je bilo sve drugačije, ne treba mnogo tu trošiti reči. U međuvremenu je mnogo toga urađeno, drago mi je što se to primećuje na svakom koraku. Ta vrsta napretka je uvek vezana i za same rezultate, to su neodvojive stvari - kaže Milojević za Žurnal.

Na pitanje o limitima Zvezde, učešću u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, Milojević odgovara:

- Ne bih tako rekao, limite nikada ne znate. Znamo da su Liga konferencije i Liga Evrope takmičenja koja su takođe izazov, međutim Liga šampiona je prestiž i uz to donosi ogromna finansijska sredstva. Budžeti klubova su neverovatni, znamo svi da nije lako to pratiti, ali moramo težiti ka tome. 

U to su uključeni brojni finansijski aspekti.

- Ponavljam, ne možete da odvojite jedan deo od drugog, tako je ceo biznis postavljen. O tome je najbolje govorio direktor kluba Zvezdan Terzić. Kad krenete da pravite kuću ili krenete da pravite tim, ne možete početi od krova i ne možete bez makar početnog novca. Klub sada dolazi u situaciju da ima određen novac i da može da planira kako će ga uložiti - kaže Milojević i dodaje:

- Pre svega, velika mi je čast da radim sa takvim ljudima, u pitanju su sve ljudi iz fudbala. Hijerarhijski se zna ko šta radi u klubu, sistem je odlično postavljen, baš onako kako treba. Fudbal nije ni prosta ni egzaktna nauka, nije dva plus dva jednako četiri, u pitanju je mnogo komplikovanije računica. Mnogo sitnih detalja je važno, na primer strani jezici, zato je važna i širina stručnog štaba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading