UOČI NOVE SVETKOVINE SRPSKOG FUDBALA: Milojević nema dilemu - "Idemo do kraja da osvojimo kup"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.04.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nedavnog prvenstvenog, došlo je vreme da se Večiti rivali susretnu i u najmasovnijem srpskom klupskom takmičenju.

UOČI NOVE SVETKOVINE SRPSKOG FUDBALA: Milojević nema dilemu - "Idemo do kraja da osvojimo kup"!

Foto: Republika

Pre samo četiri dana odigran je 173. prvenstveni Večiti derbi koji je doneo velika uzbuđenja, golove, rezultatske preokrete, ali i određeni vid tenzija. Na kraju fudbaleri Crvene zvezde svakako mogu biti zadovoljni ostvarenjem, s obzirom da su trijumfom 3:2 pobegli jedinom konkurentu u borbi za titulu na čak deset bodova i praktično već prigrlili sedmu uzastopnu šampionsku titulu.

Isti rivali, Crvena zvezda i Partizan odlučiće i o finalisti ovosezonskog Kupa Srbije.

Tokom jučerašnjeg dana konferencija za medije u Partizanu nije održana, a danas će se javnosti, iz medija centra stadiona "Rajko Mitić", obratiti trener crveno-belih, Vladan Milojević.

- Ovo je takmičenje koje se igra na ispadanje i od samog početka je specifično. Popravnog nema. Ulog je veliki i donosi veliko finale. Ambicije su nam da idemo do kraja i osvojimo kup. Danas imamo poslednji trening. Spremni smo i nedoumica nema. Dobro se poznajemo i nadam se dobroj utakmici i dobroj poseti navijača.

U prethodnom derbiju je prošušten veliki broj prilika

- Na nama je da iskoristimo šanse i postižemo pogotke. Stvarali smo šanse, ali ih nismo realizovali i ne bih rekao da je u pitanju problem u realizaciji. Partizan ima sjajne golmane. Idemo dalje i verujem da će napadači biti skoncentrisaniji.

Da li izjave komšija utiču na igrače:

- Ne želim da komentarišem šta se tamo događa. Moji igrači znaju šta smo razgovarali. Fokus je na mojoj ekipi, a ne na Partizan i ne želim da komentarišem događanja kod njih.

Da li planove remeti i dalje priča o neodigravanju utakmice:

- Takve priče nas ne remete. Mi se spremamo da sutra odigramo utakmicu.

Kako se Điga snašao na bekovskoj poziciji:

- Điga je sjajan igrač i odradio je ono što sam tražio. Bila je to za njega specifična pozicija. Dao je maksimum. Drago mi je da imam profesionalce koji su spremni da se žrtvuju za tim.

Pitanje je bilo vezano i za Šerifa Endiajea:

- Imam poverenju u svakog igrača. Moj posao je da iz svakog igrača izvučem maksimum. Da bi do toga došlo uvek mora da se daje maksimum i da egoizam ako uopšte postoji bude podrađen kolektivu i timu. Javnosti se uvek neki igrač sviđa, ili ne, ali to je stvar ukusa. Šerif treba d da svoj maksimum i da radi ono što radi. Svakako može da da i više, kao usostalom i kompletan tim.

Da li će biti rotacija u ekipi:

- Videćemo nakon današnjeg treninga. Cenim mišljenje igrača i uz mišljenje lekarskog tima, kroz priču sa igračima odlučiću o najboljem mogućem sastavu.

Pozitivne i negativne strane prethodnog derbija:

- Partizan nas nije iznenadio. Promenili su neke mehanizme u igri u odnosu na prvi derbi. Promenil isu trojku na sredini terene. Imaju dobbar tim i dobre igrače, ali ne mogu i oni nas, ali ni mi njih da iznenadimo. Ono što smo očekivali, to se i videlo. Ovoga puta je nešto malo drugačije samo u smislu toga što je jedna utakmica koja sve određuje.

Za kraj, Milojević je želeo posebno da istakne:

- Moram da uputim iskreno saučešće porodici našeg Gagija koji nas je prerano napustio. To nije trebalo tako da bude.

 

Da podsetimo, novi duel između Crvene zvezde i Partizana na programu je u sredu 24. aprila sa početkom od 19 časova, a pobednik navedenog meča u velikom finalu sastaće se pobednikom duela u kojem se sastaju krgujevački Radnički 1923 i novosadska Vojvodina.

- Osvajači Kupa Srbije:

2006/07 - Crvena zvezda (Beograd)

2007/08 - Partizan (Beograd)

2008/09 - Partizan (Beograd)

2009/10 - Crvena zvezda (Beograd)

2010/11 - Partizan (Beograd)

2011/12 - Crvena zvezda (Beograd)

2012/13 - Jagodina (Jagodina)

2013/14 - Vojvodina (Novi Sad)

2014/15 - Čukarički (Beograd)

2015/16 - Partizan (Beograd)

2016/17 - Partizan (Beograd)

2017/18 - Partizan (Beograd)

2018/19 - Partizan (Beograd)

2019/20 - Vojvodina (Novi Sad)

2020/21 - Crvena zvezda (Beograd)

2021/22 - Crvena zvezda (Beograd)

2022/23 - Crvena zvezda (Beograd)

2023/24 - ?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading