NEVEROVATAN PREOKRET: Gostima su rezervisti doneli dva gola - to je bilo dovoljno za tri boda!

Autor:

Sport

04.05.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako kvalitetan meč.

NEVEROVATAN PREOKRET: Gostima su rezervisti doneli dva gola - to je bilo dovoljno za tri boda!

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda

U okviru 26. kola Srpske lige Beograd ekipa Jedinstva iz Surčina ugostila je sastav Studentskog grada. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa šeste pozicije na tabeli (33 osvojena boda), dok su gosti bili na osmom mestu sa jednim bodom manje.

Republika

Domaćin je u ovaj meč ušao sa dva vezana trijumfa u ligi, dok su gosti bili u istoj dužini serije, ali negativne, dva vezana susreta u prvenstvu ne znaju za bodove. 

Jako kvalitetan i sadržajan meč viđen je na stadionu u Surčinu, igralo se otvoreno, napadački bez previše razmišljanja o taktiziranju. Prva promena rezultata viđena je u 16. minutu kada je dosuđen kazneni udarac u korist Jedinstva, isti je u gol pretvorio Aleksandar Mitrović, 1:0.

Ubrzo nakon toga, u prvom sledećem ozbiljnom napadu viđen je novi pogodak. Duga lopta sa sredine terena, prodor po desnoj strani, dodavanje na peterac gde se u padu najbolje snalazi Aleksa Broćeta, Jedinstvo vodi 2:0.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda

Detalj sa meča

Otvorila se utakmica u potpunosti nakon dva gola domaćina, gosti su bili šokirani, pa im je bilo potrebno određeno vreme da se vrate u meč. Do odlaska na odmor beležimo par odličnih šansi na obe strane, ali nije bilo nove promene rezultata.

Za vreme pauze u redovima gostiju izvršene su dve izmene, i time je trener Žarko Jeličić u potpunosti preokrenuo meč u korist Studentskog grada.

Na isteku 53. minuta lopta u prostor, do nje stiže rezervista Dušan Mrđenović, gosti smanjuju na 2:1. Desetak minuta kasnije Studentski grad preko Marka Džodana stiže do izjednačenja, utakmica se vraća na početak, istopljena je prednost domaćina već u uvodnim minutima nastavka.

Imali su gosti nakon toga više od igre na terenu, konstantno su pritiskali rivala, stvarali su prilike, ali se za novi pogodak čekalo do samog finiša utakmice. Na isteku 89. minuta rezervista Dimitrije Gavrilović pogodio je za potpuni preokret, Studentski grad vodi 3:2, to je ujedno bio i konačan rezultat.

Jedinstvo (Surčin) - Studentski grad 2:3 (2:0)

Jedinstvo: Novaković, Sandulović (od 83' Živković), Matović (od 65' Mićić), Stanić, Maksimović, Mitrović, Vranešević (od 65' Sekulić), Puzović, Broćeta, Vuković, Hebilji

Studentski grad: Terzić, Mladenović, Stefanović, Krstović, Popadić, Kožović, Stojanović (od 46' Mrđenović (od 69' Bulajić)), Knežević (od 80' Nikolić), Pavlović, Džodan, Lepoojević (od 46' Gavrilović)

U sledećem kolu Studentski grad gostuje Sinđeliću iz Beograda, dok sastav iz Surčina ide u Dobanovce na megdan ekipi Budućnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading