MORALO JE TAKO DA BUDE: Neverovatna odluka Novaka Đokovića - učinio je ono što nikada nije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.05.2024

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznat je i razlog ovakvog poteza.

MORALO JE TAKO DA BUDE: Neverovatna odluka Novaka Đokovića - učinio je ono što nikada nije!

Foto: printscreen/x.com

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, donosi neočekivanu odluku pred početak odbrane trofeja u Parizu. Nikada nije igrao turnire u nedelji pred Gren slem ako nije bilo neophodno, ali ovog puta se odlučio za vajld kard za seriju 250 u Ženevi. Razlog za ovakav potez leži u činjenici da u aktuelnoj sezoni još uvek nije podgiao niti jedan trofej, što je retkost za ovog vrhunskog sportistu. Samo dva puta je Đoković dolazio u Pariz bez ijednog trofeja, a sada se suočava sa izazovom da popravi ovaj nedostatak.

Sa samo šest odigranih mečeva na šljaci ove sezone, od kojih je ostvario četiri pobede i pretrpeo dva poraza, Novak se suočava sa izazovom nedostatka takmičarskih mečeva na ovoj podlozi. Učešće u turniru u Ženevi pruža priliku da popravi ovaj nedostatak i stigne do forme pred početak Rolan Garosa. Iako konkurencija na ovom turniru nije jaka, do finala će morati da pruži vrhunske partije, a potencijalni duel sa Kasperom Rudom bi mogao da bude pravi test pred veliki Gren slem.

Odluka o učešću na turniru u Ženevi donekle je podstaknuta događajima na Mastersu u Rimu, gde je Đoković doživeo neobičan incident kada mu je aluminijumska flaša pala na glavu, što je uticalo na njegovu igru u narednom meču. Ovaj bizarni incident poremetio je njegov plan priprema za nadolazeće turnire, te je sada odlučio da iskoristi priliku da popravi formu i stekne potrebno samopouzdanje.

Foto: www.profimedia.rs

U Ženevi se brusi forma za Pariz

 

Iako je izbegavao dodatne turnire kako bi se štedeo za važnije takmičenje poput Rolan Garosa, sada je shvatio da je rizik od nedostatka takmičarskih mečeva veći od umora. Upravo zbog toga se odlučio za učešće u Ženevi, kako bi popravio svoj rejting na svetskoj listi i povećao šanse za ostanak na vrhu i posle Rolan Garosa.

Novak Đoković, kao i uvek, donosi hrabre odluke u trenucima izazova. S obzirom na njegovu izuzetnu karijeru, njegovi navijači sa nestrpljenjem očekuju njegovo učešće na turniru u Ženevi i nadaju se uspehu koji će mu doneti dodatno samopouzdanje pred nadolazeće Gren slemove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading