SRPSKI REPREZENTATIVCI PRIGRLILI TROFEJ: Okončan je jubilarni Memorijalni turnir "Miljan Miljanić" - u finalu "orlići" srušili Bugare! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.05.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U čast velikog čoveka i trenera...

SRPSKI REPREZENTATIVCI PRIGRLILI TROFEJ: Okončan je jubilarni Memorijalni turnir "Miljan Miljanić" - u finalu "orlići" srušili Bugare! (FOTO GALERIJA)

Foto: FSB

Reprezentacija Srbije (igrači do 16 godina), slavila je protiv vršnjaka iz Bugarske rezultatom 2:1 i osvojila prvo mesto na 10. Međunarodnom memorijalnom turniru „Miljan Miljanić“ koji se tradicionalno održava na terenima SC FSS u Staroj Pazovi, u znak sećanja na legendarnog fudbalskog stručnjaka.

 

U meču za treće mesto Severna Makedonija je savladala Crnu Goru (2:1).

- 10. Memorijalni turnir "Miljan Miljanić", finale:

Srbija U-16 - Bugarska U-16 2:1 (2:0)

Strelci: 1:0 Matijašević 23`, 2:0 Štulić (iz jedanaesterca) 36`, 2:1 Vasilev 85`

Stadion: Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi

Srbija: Bogdanović, Ivanović (Jovanović), Žurić (Pejić), Škrijelj, Marinković, Maravić (S. Petrović), A. Petrović (Grbović), Subotić (Šarić), Štulić (Ćopić), Popović (Popović), Matijašević.

Bugarska: O. Vladimirov, Zečev, Lubomirov (Niagolov), Turlakov, V. Vladimirov, Čelebiev (Mečev), Gorjanov (Portarski), Genčev (Urumov), Gatinski, Minkov (Vasilev), Razdanov (Gončarov).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je srpski reprezentativac Filip Matijašević, najbolji strelac je reprezentativac Bugarske Nikola Gencev (najmlađi od 6 kandidata), dok je najbolji golman turnira čuvar mreže Bugarske, Ognjan Vladimirov.

Priznanja najboljim pojedincima uručili su Nikola Lazetić, Stanislav Karasi i Mojaš Radonjić, dok su pehare ekipama uručili Bojan Neziri, Marko Zdravković (predsednik FSB) i Miloš Miljanić, sin legendarnog Miljana Miljanića. Generalni sekretar FSB Miloš Mirković uručio je pehare sudijama koje su sudile finale, koji će ih podsećati na učešće na desetom finalu Miljanovog Memorijala.

 

Da podsetimo, shodno praksi i tradiciji, drugog dana Međunarodnog memorijalnog turnira „Miljan Miljanić”, članovi rukovodstva FSS i FSB, u prisustvu delegacija učesnika i članova porodice Miljanić, položili su cveće na grob legendarnog stručnjaka u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Miljan Miljanić je rođen u Bitolju 4. maja 1930. godine. Tokom trenerske karijere radio je kao selektor Jugoslavije, a predvodio je i Crvenu zvezdu, kao i španske klubove Real Madrid i Valensiju.

Preminuo je u Beogradu 13. januara 2012. godine, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading