MINJA (9) JE TALIJA ŽELJKA OBRADOVIĆA: Nju Žoc grli za sreću pred svaki meč

Autor:

Sport

04.05.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikad neću odustati od Partizana i uvek ću navijati za njega, kaže mlada Obrenovčanka.

MINJA (9) JE TALIJA ŽELJKA OBRADOVIĆA: Nju Žoc grli za sreću pred svaki meč

Foto: Privatna arhiva

Sreća je varljiva, ali lopta je okrugla. Bar kada je sportsko nadmetaje u pitanju. Ipak, pored taktike, treninga, živaca, strpljenja, dobrih i onih manje dobrih, ali korisnih igrača, svakom treneru je potrebna i amajlija, iliti talija. Željko Obradović, a samim tim i KK Partizan, imaju svoju u devetogodišnjoj Minji Bezarević iz Obrenovca.

Republika

Foto: YoutubePrintscreen/BC Partizan TV

Žoc i Minja

Bilo da pratite srpsku košarku, samo crno-bele, ili jednostavno uživate da se stresirate dok gledate večite u Evroligi, sigurno ste primetili jednu tamnokosu devojčicu koju pred svaku utakmicu Žoc zagrli i razmeni nekoliko reči sa njom. To je Minja.

- Sve je počelo tako što me je tata doveo na prvu utakmicu i ja sam počela da navijam od malih nogu. Mnogo sam zavolela Željka i krenula sam da mu "bacim pet", on je bacio meni i tako se nastavilo - ispričala je Minja za Republiku.

 


To traje više od dve godine. Minja kaže da sa Žocom ne razgovara ni pre ni posle utakmice, ali zagrljaj pred sam početak je dovoljan da donese sreću. Ali, ona ne prati KK Partizan samo na domaćem terenu. Njena mama nam je ispričala kako su Minja i Željko imali jedan divan susret na aerodromu kada se putovalo na jednu od utakmica Evrolige, i da se trener KK Partizana obradovao kada je video devojčicu. Ona je nedavno proslavila rođendan, a najlepši poklon je stigao upravo iz kluba.

- Moja omiljena čestitka je od Željka i svih navijača - kaže nam devojčica ponosno.

Tada je dobila i patike koje su posebno napravljenje za nju, a na kojima je, pored imena voljenog KK Partizana, i slika Žoca u karakterističnoj pozi, sa jednom rukom na srcu, a drugom podignutom.

Foto: Privatna arhiva

Najdraži poklon

Da li ima omiljene igrače, pitamo je. Naravno da ima.

- U fudbalskom klubu, to je Saldanja, a u košarci je Pi Džej Doužer – otkrila nam je.

Inače, Minja je veliki fudbalski talenat i već nekoliko godina trenira u FK Radničkom iz Obrenovca. Za nju kažu da je "obrenovačko fudbalsko čudo".

Foto: Privatna arhiva

Minja obožava i trenira fudbal

 

- Sa četiri godine sam počela da treniram. Tata je otkrio da imam talenta kada sam bila mala i krenula da šutnem loptu. On je počeo da me uči i onda sam uspela – kaže Minja za Republiku, pa dodaje:

- Igram napad, desno krilo. Po utakmici dajem po jedan, dva gola.

Minja nam je otkrila i da bi jednog dana želela da igra i za žensku reprezentaciju Srbije, a klub čije bi boje branila naravno je Partizan. No, dok se to ne desi, ona ima moćnu poruku za trenera Obradovića, koji će još dve godine voditi KK partizan.

- Nikad neću odustati od Partizana i uvek ću navijati za njega – ponosno ističe Minja.

Nema sumnje da ćemo za njene fudbalske podvige tek čuti, ali nema sumnje da će i dalje bodriti partizan na svakoj utakmici i donositi Žocu sreću.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading