NI "D" OD DERBIJA: Na krilima Zvezdine dece, OFK Beograd stigao do nove prvenstvene pobede - sada je sasvim jasno, "romantičari" su glavni pretendenti na šampionski pehar!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.08.2023

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivalo se mnogo više uzbuđenja, ali je derbi susret protekao u isključivo plavo-belim bojama.

NI "D" OD DERBIJA: Na krilima Zvezdine dece, OFK Beograd stigao do nove prvenstvene pobede - sada je sasvim jasno, "romantičari" su glavni pretendenti na šampionski pehar!

Foto: OFK Beograd

Dve ekipe koje sa punim pravom konkurišu za najviši plasman, sastale su se na stadionu "Dragan Džajić" u okviru 3. kola Prve lige Srbije.

Domaćin je u ovom susretu želeo da pokaže da je ostvarenje u duelu protiv RFK Grafičara, bilo sam loš dan, dok su "romantičari" težili nastavku pobedonosne serije i u tome su uspeli.

Meč su obeležili omladinsci Crvene zvezde, braća Mituljikić Jovan i Nikola, kao i Aleksandar Kahvić koji su golovima učinili da debi Aleksandra Kristića na klupi crveno-belih sa bude, bude neuspešan.

Jedinstvo (Ub) - OFK Beograd (Beograd) 0:3 (0:2)

(N. Mituljikić 1`, A. Kahvić 40`, J. Mituljikić 47`)

- Drugo poluvreme:

Kraj utakmice.

89. min.: Izgledna prilika za Jedinstvo da stigne barem do počasnog pogotka. Pokušao je Karikari udarcem sa 13, 14 metara, ali lopta odlazi pored leve stative Popovićevog gola.

74. min.: Pokušao je glavom Kvaku Karikari iz neposredne blizine, ali je Popović danas nesavladiv.

69. min.: Konačno ozbiljnija prilika za domaćina, ali je nakon udarca iz povoljne prilike, lopta otišla visoko iznad prečke golmana plavo-belih.

64. min.: O nemoći fudbalera Jedinstva dovoljno govori podatak iz 64. minuta kad su pokušali iz slobodnog udarca da iznenade odbranu "romantičara", ali je početni pas bio toliko loš da fudbaler domaćina nije mogao da stigne loptu koja je završila u gol-autu.

49. min.: Izmena u ekipi Jedinstva. Igru napušta Miloš Stanojević koga menja Stefan Denić.

47. min. - GOOOOOL: Šok za domaćina na samom startu drugog poluvremena. Sjajnu akciju navale "Romantičara" udarcem je završio Kahvić, ali je golman Jovanović uspeo da za kratko zaustavi udarac napadača plavo-belih. Međutim, na odbojenu loptu je natrčao Jovan Mituljikić i neometan je smestio u mreži - 0:3.

Počelo je drugo poluvreme.

- Prvo poluvreme:

Foto: FK Jedinstvo Ub

"Romantičari" na poluvremenu imaju ubedljivu prednost

 

Kraj prvog poluvremena.

44. min: Brz kontranapad domaćina. Jedan od fudbalera Jedinstva je istrčao sam pred golmana Popovića koji je startovao, ali sudijska pištaljka je ostala nema. Veliki protesti na tribinama stadiona "Dragan Džajić".

Foto: OFK Beograd

Trese mreže kao od šale - Aleksandar Kahvić

 

40. min. - GOOOOOL: Trese se mreža Ubljana još jednim. Sjajan centaršut sa levog krila, Aleksandar Kahvić je u skoku nadvisio golmana Ivana Jovanović i mreža crveno-belih se po drugi put na meču trese - 0:2.

36. min.: Sjajna akcija Karikarija i Zubaire, ali je odbrana "romantičara" reagovala u poslednjem trenutku.

32. min.: Izmena u domaćem sastavu. Umesto Miladinovića u igri je Ibrahim Zubairu.

31. min.: Novi pokušaj fudbalera Jedinstva. Ovoga puta nakon kornera, ali je udarac sa ivice šesnaesterca završio visoko iznad gola.

26. min.: Prva velika prilika za domaće fudbalere, ali je golman Popović bio za delić sekunde brži od napadača Jedinstva u situaciji koja je "mirisala na pogodak".

18. min.: Ponovo prete momci u crveno-beloj sportskoj opremi, ali je pas na desno krilo bio neprecizan.

17. min.: Konačno prilika i za domaće fudbalere, ali je golman Balša Popović pravovremeno intervenisao i otklonio opasnost.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Slavlje navijača i igrača OFK Beograda već u 1. minutu

 

1. min. - GOOOOOL: Gosti stižu do ranog vođstva. Mrežu Ivana Jovanović zatresao je Nikola Mituljikić - 0:1.

- Početni sastavi:

Jedinstvo (Ub): Jovanović, Adamović, Andrić, Doderović, Karikari, Miladinović, Milanović, Radovanović, Rajović, Stanojević, Vladisavljević. Trener: Aleksandar Kristić

OFK Beograd (Beograd): Popović, Ilić, Kahvić, Knežević, Mimović, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Nikolić, Plavšić, Vujadinović, Đermanović. Trener: Simo Krunić

- Napomena:

Susret između Jedinstva i OFK Beograda u okviru 3. kola Prve lige Srbije, biće ujedno i prvi zvanični meč dve ekipe.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading