TRIJUMF NAKON ČETIRI I PO MESECA: "Građevinari" zabeležili prvu "srpskoligašku trojku" - na Banjici pali crveno-beli!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.08.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno su osetili slast pobede...

TRIJUMF NAKON ČETIRI I PO MESECA: "Građevinari" zabeležili prvu "srpskoligašku trojku" - na Banjici pali crveno-beli!

Foto: FK Rad

Fudbaleri beogradskog Rada nakon pola veka od takmičarske 2023/24 godine deo su beogrdske grupe srpskoligaškog karavana, a u jesenjoj premijeri poraženi su minimalnim rezultatom 0:1 od novobeogradskog Studentskog grada na stadionu pokraj Bežanijske crkve u Vojvođanskoj ulici.

Već u drugoj takmiačrskoj rundi na stadionu "Kralj Petar I" gostovala je ekipa beogradskog Sinđelića, a "građevinari" su, možda i iznenađujuće stigli do trijumfa i tri boda nakon punih četiri i po meseca, s obzirom da su poslednji prvenstveni trijumf ostvarili 12. aprila kada su u okviru 29. kola Prve lige Srbije minimalnim rezultatom 1:0 savladali čajetinski Zlatibor, a strelac pobedonosnog pogotka u tom susretu bio je Viktor Živojinović u 57. minutu susreta.

Pred oko 600 ljubitelja fudbala Rad stiže do prednosti već u 3. minutu kada je Luka Nenadović bio precizan sa jedanaesterca. Pre toga je u kaznenom prostoru crveno-belih nepropisno zaustavljen Nenad Nenadović.

U nastavku prvog poluvremena nije bilo promene rezultata, ali se beleži detalj u 42. minutu kada su se sudarili Andrej Panev i Nemanja Obradović. Usledio je petominutni prekid tokom kojeg je ukazana pomoć obojici fudbalera. Na sreću, i jedan i drugi su meč nastavili, ali su morali da nose čalmu na glavi.

Već u desetom minutu nastavka susreta gosti poravnavaju rezultat. Sjajno je Milan Kolarević iskoristio dodavanje Civrića i udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Martinovića.

Pokušali su gosti u finišu meča da stignu i do sva tri boda, ali su se ređali promašaji što je domaćin kaznio u 76. minutu kada je Luka Nenadović po drugi put matirao Markovića za veliku radost domaćih fudbalera i navijača.

Foto: Instagram.com/ultrasgrupesrbijaa

Konačno su navijači Rada dočekali trijumf svojih ljubimaca

 

- Srpska liga Beograd, 2. kolo:

Rad (Beograd) - Sinđelić (Beograd) 2:1 (1:0)

Strelci: L. Nenadović 3`(11.m), 76`; M. Kolarević 55`

Stadion: "Kralj Petar I", Beograd

Gledalaca: 600

Sudija: Stefan Mikavica

Žuti kartoni: A. Panev, M. Repac, S. Rupar (Rad); N. Obradović, M. Tošković (Sinđelić)

Rad (Beograd): Martinović, S. Rupar, Ivić, A. Rupar, Vasilov, Bezarević, Popesković (Radošević), Trkulja (Nikolić), L. Nenadović (Manca), N. Nenadović (Samardžija), Panev (Repac). Trener: Dejan Musović

Sinđelić (Beograd): Marković, Dragojlović, Đorđević, Obradović (Lazić), Radoičić (Ačanski), Milisavljević (Radlovački), Tošoković, Savić (Đuričić), Kolarević, Andrić (Mađić), Civrić. Trener: Milan Ćulum

U narednom 3. kolu srpskoligaškog karavana rad gostuje u Zemunu ekipi Teleoptika, dok će Sinđelić na stadionu u ulici Vojislava Ilića dočekati ekipu Zvezdare.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading