NAGAĐANJIMA JE DOŠAO KRAJ: Partizan se zvanično oglasio saopštenjem povodom najnovijih priča u vezi kluba!

Autor:

Sport

02.05.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija nije sjajna.

NAGAĐANJIMA JE DOŠAO KRAJ: Partizan se zvanično oglasio saopštenjem povodom najnovijih priča u vezi kluba!

Foto: Instagram.com/printscreen

Nekadašnji član tadašnje Zone Morava proživljava možda i najteže godine u klupskoj istoriji dugoj 74 godine.

Republika

Fudbalski klub iz Cerovca aktuelni je član Treće lige Kragujevca, gde se sa samo četiri osvojena boda nakon 20 ligaških kola nalazi na poslednjem mestu na tabeli. Prvi tim iz nad Partizana ima sedam bodova prednosti, imajući u vidu dosadašnje partije, jako je teško da će klub predati "fenjer" nekome.

Proteklog vikenda zabežen je jedan od najubedljivijih poraza u klupskoj istoriji, Sušica je slavila u Cerovcu rezultatom 16:0, što je povelo mnoge priče oko Partizana. Sada je klupsa uprava odlučila da se saopštenjem obrati svima, kako bi se prekinula nagađanja:

Republika

Foto: FK Partizan Cerovac

Novi-stari grb se ponovi koristi

Zvanično saopštenje kluba:

Nakon poslednjeg odigranog kola, i ubedljivog poraza od FK Sušica, razne priče počele su da kruže gradom pa je red da se osvrnemo i predstavimo stanje u kojem se klub nalazi. Naime, kada se klub nakon dvogodišnje pauze ponovo prijavio za takmičenje, liga je već startovala. Predstavnici mnogih klubova negodovali su da se uključimo od trećeg kola, plašeći se nekada moćnog Partizana, koji bi sigurno bio među glavnim pretendentima za viši rang. Međutim, situacija je daleko drugačija. Klub su ponovo pokrenuli momci iz Cerovca uz obećanu podršku starijih koji su ranije bili angažovani u klubu. Kako su u prvih par kola rezultati izostali, tako su mnogi okrenuli leđa. Igrači su ostali prepušteni sami sebi, bez aktivnog predsednika, bez trenera, bez ekonoma, bez ikakve finansijske pomoći. Vođeni ljubavlju prema fudbalu, igrači nisu želeli da odustanu pa su na sebe preuzeli sve obaveze oko vođenja kluba. Dolazimo do onog dela koji je svima poznat, a to su loši rezultati. U želji da se fudbal ponovo vrati u Cerovac, klub je na brzinu organizovan. Mnogi od registrovanih igrača nisu dolazili na utakmice, a ni povrede nas nisu zaobišle. U nedostatku igrača, bili smo primorani da registrujemo momke koji godinama nisu igrali fudbal, ali su želeli da pomognu klubu da se ne ugasi.
Uprkos svim teškoćama koje su nas snalazile od početka sezone, svakoj ekipi smo izašli na megdan, čak su i povređeni igrači u više navrata oblačili dres. Koliko god rezultati bili loši, ovi momci nisu zaslužili da budu predmet podsmeha, jer ne postoji mnogo klubova koji bi u ovakvoj situaciji opstali. Svedoci smo da i klubovi iz viših rangova često odustaju od takmičenja, ali mi to nećemo dozvoliti, i koliko god bilo teško završićemo sezonu do kraja. Kako naši igrači kažu u šali ,,čuvamo poslednje mesto", a za sledeću sezonu spremite se. Vratićemo klub na stare staze, ponovo će Cerovčani da gaze! Sportski pozdrav! 

U ime redakcije nižih liga na Republici, želimo da izrazimo veliko poštovanje za momke iz Cerovca, kao što se i u saopštenju kaže, pojedini klubovi iz dosta jačih rangova takmičenja dođu do odluke o istupanju, ali to kod Partizana neće biti slučaj. 

Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, a nakon toga će se sesti za sto, izneće se svi problemi, i svi zajedno će pokušati da vrate crno-bele iz Cerovca na staze stare slave.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading