LUDA ZAVRŠNICA GRČKOG ŠAMPIONATA: Živkovićev PAOK osvojio prvenstvo!

Autor:

Sport

19.05.2024

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac vodio svoj tim do titule.

LUDA ZAVRŠNICA GRČKOG ŠAMPIONATA: Živkovićev PAOK osvojio prvenstvo!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri solunskog PAOK-a ostvarili su veliki uspeh osvojivši titulu šampiona Grčke u poslednjem kolu grčkog šampionata, pobedivši ekipu Arisa rezultatom 2:1. Srpski reprezentativac Andrija Živković imao je zapaženu ulogu u ovoj pobedi, upisavši asistenciju kod vodećeg gola PAOK-a.

Crno-belima je bila neophodna pobeda nad Arisom kako bi osigurali titulu, dok je atinski AEK bio u nadi da bi kiks PAOK-a omogućio njima osvajanje titule. Međutim, PAOK je uspeo da ostvari pobedu i tako dođe do četvrte šampionske titule u Grčkoj.

Pored Andrije Živkovića, deo ove šampionske ekipe crno-belih je i nekadašnji golman Partizana, Živko Živković. Njihov doprinos bio je od presudnog značaja za osvajanje titule, što dodatno ističe značaj srpskih fudbalera u uspehu PAOK-a.

Iza PAOK-a, na drugom mestu plasirao se AEK, dok će Olimpijakos, uprkos osvojenom trećem mestu, igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Ovim plasmanom, Olimpijakos ima priliku da se izbori za direktno mesto u grupnoj fazi Lige Evrope ukoliko osvoji Ligu konferencija.

Defintivno je Andrija obeležio ovu sezonu grčkih crno-belih i bio njihov oslonac tokom čitave takmičarske godine. Za srpskog reprezentativca sledi Evropsko prvenstvo, a nakon titule u Grčkoj biće još motivisaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading