ISPISANA JE ISTORIJA: Mančester siti osvojio četvrtu uzastopnu Premijer ligu!

Autor:

Sport

19.05.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gvardiola nastavlja da ruši sve pred sobom.

ISPISANA JE ISTORIJA: Mančester siti osvojio četvrtu uzastopnu Premijer ligu!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Vest Hem rezulatom 3:2 u okviru poslednjeg kola Premijer lige. Strelci za Građane bili su Fil Foden u drugom i 18. minutu i Rodri u 59. Za Čekičare je pogadio Mohamed Kudus u 42.minutu. Ovom pobedom četa Pepa Gvardiola osovjila je novu titulu Premijer liga i došla do neverovatnog podviga.

Naime, Siti je ispisao istoriju tako što je došao do četvrte uzastopne titule u Premijer ligi što nikome u istoriji nije pošlo za rukom, čak ni velikom Fergusonu. Do sada je rekord tri za redom, što su uradili Mančesterski timovi, Junajted u sezonama 2006/07, 2007/08 i 2008/09, a Građanima je to pošlo za rukom u takmičarskim 2020/21, 2021/22, 2022/23 i uspeli su da se okite peharom i u ovo 2023/24.

Vodila se bitka između Sitija, Arsenala i Liveprul, ali su Redsi brzo izašli iz trke, pa su glavnu reč vodili Arteta i Gvardiola. Međutim, ni drugu godinu za redom tim iz Londona nije uspeo da dođe do titule u Premijer ligi, a Građanima i Pepu treba odati priznanje za fantastične podvige. Siti je pomerio granice i nekako obesmislio Premijer ligu i njene čari, a definitivno najdublju roster osvaja trofeje. 

Videćemo da li će Gvardiola ostati na klupi Sitija. Jednostavno je Španac oborio sve rekorde i osvojio sve moguće trofeje za Građanima i možda je vreme da se povuče kao najveći trener u istoriji ovog kluba. Navijači će ga sigurno pamtiti po lepom, a fudbalska javnost će zauvek pamtiti ovu generaciju Sitija koju će teško ko nadmašiti. Takođe, ova četvrta titula u nizu je veliki zadatak za ostale. Opraštamo se od još jedne sezone u Premijer ligi, a sa velikim nestrpljenjem čekamo novu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading