"PRE TAČNO GODINU DANA OSVANULO JE POSLEDNJE ŠKOLSKO JUTRO ZA NAŠIH DEVET ANĐELA I ČUVARA KOJI IH JE ČUVAO!" Predsednik Vučić položio cveće u "Ribnikaru"! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.05.2024

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošla je godina od nezapamćene tragedije, naveo je Vučić.

"PRE TAČNO GODINU DANA OSVANULO JE POSLEDNJE ŠKOLSKO JUTRO ZA NAŠIH DEVET ANĐELA I ČUVARA KOJI IH JE ČUVAO!" Predsednik Vučić položio cveće u "Ribnikaru"! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u školi "Vladislav Ribnikar" na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja ove škole.

- Pre tačno godinu dana, svanulo je poslednje školsko jutro za naših devet anđela i čoveka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo.


Prošla je godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cele zemlje, ali nisu prošli bol, neverica i neizmerna tuga.

Iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika-Dragana, ostala je praznina, ali i strašna opomena celom društvu da svim snagama čuvamo našu decu od svakog zla, opasnosti i pretnje.

Na to nas obavezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli da postanu.

Učinićemo sve da se kao zemlja uzdignemo posle ovog užasa koji nas je zadesio.

Izražavam iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih.

Neka počivaju u miru
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
duka

03.05.2024 07:55

da se vise nkiad ne ponovi takav zlocin kao tog dana i da se deci ne da oruzje

Keti

03.05.2024 08:10

Ovo je tužnih godinu dana za svu decu koji idu u školu Ribnikar i njihove roditelje

Sasa

03.05.2024 08:14

Zaborav za ovakvu tragediju nepostoji

Djura

03.05.2024 08:15

Da se nikad ne ponovi tragedija kao prosle godine...toliko andjela ...boze cuvaj ih