NEVREME IDE KA BEOGRADU! Ne izlazite napolje ako ne morate! Obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom očekuju se i u ovim delovima zemlje!

Autor:

Vesti

17.05.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Mačvanskom okrugu i Sremu ponegde se očekuje veća količina padavina za kratak vremenski period, kao i pojava sugradice i grada, najavljuje RHMZ.

NEVREME IDE KA BEOGRADU! Ne izlazite napolje ako ne morate! Obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom očekuju se i u ovim delovima zemlje!

Foto: Profimedia

Posle podne promenlјivo oblačno sa lokalnom pojavom kiše i plјuskova sa grmlјavinom i to prvo u zapadnoj Srbiji, a zatim mestimično i u severnim i centralnim predelima, a krajem dana i u Braničevskom i Borskom okrugu.

U Mačvanskom okrugu i Sremu ponegde se očekuje veća količina padavina za kratak vremenski period, kao i pojava sugradice i grada, najavljuje RHMZ..

Posle 18 časova ovaj grmljavinski sistem mogao bi da donese lokalne pljuskove i širem području Beograda, najavio je Đorđe Đurić.


Košava će uveče i noću biti u slablјenju.

U subotu se u većem delu zemlje očekuje suvo, sunčano i toplije vreme. U nedelju nas čeka temperatura od čak 30 stepeni Celzijusa, ipak, krajem dana, doći će do naglog preokreta, a meteorolog kaže da će "atmosfera burno reagovati". 

Marko Čubrilo, meteorolog amater, u najnovijoj vremenskoj prognozi najavljuje povremene pljuskove narednih dana, češće nad južnim i zapadnim delovima regiona.

- Subota će biti lep dan, skoro bez oblaka, nedelja za nijansu toplija od subote. Ali uveče dolazi do preokreta, dolaze oblaci i moguće su nepogode. Modeli prognoziraju najvišu temperaturu i to malo preko 30 stepeni Celzijusa u nedelju, ali ubrzo u popodnevnim časovima i pljuskove i kišu praćenu grmljavinom, a ponegde i gradom. To će ujedno biti i početak nestabilnog perioda - istakao je on.

U ponedeljak će biti veoma nestabilno, ponovo uz grmljavinske pljuskove, ali i uslove za lokalne nepogode, biće malo svežije uz maksimalne temperature od 16 do 26 stepeni Celzijusa.

Od nedelje vetar će biti u okretanju na severozapadni smer koji će u zonama nestabilnosti na kratko biti olujan. Posle 22. maja sledi period promenljivog, svežijeg i vrlo nestabilnog vremena uz česte grmljavinske pljuskove i maksimume od 17 do 24 stepena Celzijusa, što je u okvirima proseka za ovaj deo godine, poručuje Čubrilo.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading