KREĆU PLJUSKOVI I GRMLJAVINA! Gotovo cela Srbija na udaru! ! Hitno se oglasio RHMZ!

Autor:

Vesti

14.05.2024

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo će u Vojvodini večeras biti bez kiše.

KREĆU PLJUSKOVI I GRMLJAVINA! Gotovo cela Srbija na udaru! ! Hitno se oglasio RHMZ!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

RHMZ Srbije upravo se oglasio najnovijom najavom.

- Do kraja dana u Vojvodini vedro. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom - piše na sajtu RHMZ-a.

- Danas i sutra (14 - 15.05.) na zapadu, jugu i jugoistoku, kao i ponegde u centralnim delovima zemlje, padaće kiša, a u oblasti lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se količina i od 10 do 30 mm padavina, lokalno i više.

- Istovremeno u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju pojačavanje jugoistočnog vetra (košave), koja će duvati do subote, a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak (16. i 17.05.) kada će na jugu Banata dostizati 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h).

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 20. maja, promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u utorak i sredu mestimično se očekuju u zapadnim, južnim, centralnim i jugoistočnim, a u drugoj polovini sedmice, uz porast temperature, ponegde i u ostalim predelima.

U košavskom području će od srede duvati umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa udarima olujne jačine.

Direktor Republičkog Hidrometerološkog Zavoda Jugoslav Nikolić saopštio je ranije i prve izglede prognoze vremena za leto.

- Toplo leto sa prosečnom količinom padavina. Klimatski izgledi pokazuju da će temperatura vazduha u toku leta 2024. godine u Srbiji biti iznad višegodišnjeg proseka sa odstupanjem do +2°C. Očekivane vrednosti srednje letnje temperatura vazduha biće u intervalu od 21°C do 25°C u nižim predelima, a od 13°C do 18°C u planinskim predelima. Izgledi su da će tokom juna, jula i avgusta u većem delu Srbije broj tropskih dana, sa maksimalnom temperaturom vazduha višom od 30 °C, biti u intervalu od 35 do 60, a na planinama do 5 dana. Postoji mogućnost pojave toplotnih talasa tokom jula i avgusta.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading