BEOGRAD, ALI I OVI DELOVI SRBIJE NEKA SE SPREME! Samo što nije krenulo nevreme! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ!

Autor:

Vesti

12.05.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U naredna dva sata u delovima Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije, kao i Beograda, kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom

BEOGRAD, ALI I OVI DELOVI SRBIJE NEKA SE SPREME! Samo što nije krenulo nevreme! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Shutterstock

U naredna dva sata u delovima Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, dok se u ostalom delu zemlje očekuje uglavnom suvo vreme sa ređom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Na teritoriji Beograda i šire okoline između 17 i 18 h kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom, najavio je RHMZ.

Inače, prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 20. maja, promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

U Srbiji će sutra iznad većeg dela biti pretežno sunčano, s najvišom dnevnom temperaturom od 20 do 23 stepena dok se uveče i u toku noći očekuje umereno naoblačenje, pred jutro na zapadu i jugozapadu Srbije kiša.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije tokom dana biće promenljivo oblačno, ujutro i pre podne na istoku ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom, posle podne postepeno razvedravanje.

Vetar slab do umeren, severni i severoistočni, na istoku istočni.

Jutarnja temperatura iznosiće od 6 stepeni do 11 stepeni, a najviša od 20 do 23 stepena. I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano uz slab severni i severoistočni vetar.

Jutarnja temperatura biće od 7 do 10 stepeni, a najviša oko 23 °C. Uveče i u toku noći malo i umereno oblačno.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 20. maja, promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u utorak i sredu mestimično se očekuju u zapadnim, južnim, centralnim i jugoistočnim, a u drugoj polovini sedmice, uz porast temperature, ponegde i u ostalim predelima.

U košavskom području će od srede duvati umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa udarima olujne jačine.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading