ĐACI, RODITELJI I NASTAVNICI "DRINKE PAVLOVIĆ" SAKUPILI VELIKU SVOTU NOVCA ZA LEČENJE SESTRICA GAĆEŠA! Oni su položili test humanosti, a možete i vi! UPIŠITE 1637 I POŠALJITE NA 3030!

Autor:

Vesti

17.05.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčice, Iris, Irina, Inda i Ina postale su prava mala senzacija kada su se rodile 2022. godine. Cela Srbija je pričala o četvorkama začetim prirodnim putem, ali uskoro se ispostavilo da čak tri od njih četiri, imaju tešku bolest.

ĐACI, RODITELJI I NASTAVNICI "DRINKE PAVLOVIĆ" SAKUPILI VELIKU SVOTU NOVCA ZA LEČENJE SESTRICA GAĆEŠA! Oni su položili test humanosti, a možete i vi! UPIŠITE 1637 I POŠALJITE NA 3030!

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

U zajedničkoj humanitarnoj akciji učenika, nastavnika i roditelja O.Š. "Drinka Pavlović" sakupljeni je 546 020 dinara i 165€ za lečenje tri sestrice Gaćeša, koje boluju od cerebralne paralize
.
- Ponosni smo na našu humanost i beskrajno Vam hvala - istakao je u zahvalnici svim učesnicima humanitarne akcije kolektiv ove škole.

Podsećamo, četiri devojčice, Iris, Irina, Inda i Ina postale su prava mala senzacija kada su se rodile 2022. godine. Cela Srbija je pričala o četvorkama začetim prirodnim putem, ali uskoro se ispostavilo da čak tri od njih četiri, imaju tešku bolest.

Kada su Marija i Đorđe Gaćeša poželeli da prošire porodicu i svojoj starijoj ćerki Iskri podare brata ili sestru, nisu ni sanjali da će dečja graja, smeh i plač dolaziti od još četiri bebe. Iako je u početku sve bilo idilično, problemi počinju nakon godinu dana. Sada cela porodica vodi borbu za zdravlje i oporavak tri devojčice.

Republika

Foto: Republika.rs

Porodica Gaćeša kad su se četvorke rodile

 

Iris je u novembru 2023. godine MRI pregledom endokranijuma ustanovljena dijagnoza spastične cerebralne paralize (G80.1 Paralysis cerebralis spastica diaplegica ), a u specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju konstantovano je i lako usporenje psihomotornog razvoja.

Inda je druga od četvorki, koja je usled pogoršanja uzrokovanog plućnom hemoragijom primala terapije nakon čega joj se stanje postepeno stabilizovano, ali je ubrzo usledilo novo pogošanje njenog zdravstvenog stanja zbog sepse koje je lečena antibiotskom terapijom. Nakon tri nedelje prestala je potreba za mehaničkom ventilacijom, a MRI pregledom ustanovljena je dijagnoza spastične cerebralne paralize (G80.1 Paralysis cerebralis spastica diaplegica ) kao i neujednačen psihomotorni razvoj.

Irina je treća od četvorki čije zdravstveno stanje je komplikovano i konvulzijama. Na UZ pregledu u moždanom parenhimu viđene su obostrano periventikularno parijetalno pojedinačne ciste, a MRI pregledom ustanovljena je dijagnoza spastične cerebralne paralize (G80.0 Paralysis cerebralis spastica quadriplegica).

Od prvih dana nakon dolaska kući sa devojčicama su rađeni fizikalni tretmani u kućnim uslovima a od jeseni 2023. godine one posećuju ustanove za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

U planu je nastavak lečenja transplantacijom matičnih ćelija kao i rehabilitacioni tretmani na klinikama u inostranstvu.

S obzirom da lečenje tri devojčice iziskuje troškove koje porodica nije u mogućnosti da samostalno snosi, mole se svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi što pre nastavile sa lečenjem.

Sredstva su potrebna za transplantacije matičnim ćelijama, fizikalne terapije kao i za logopedske i defektološke tretmane.

Kako možete pomoći


UPIŠI 1637 I POŠALJI SMS NA 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001908129-20

Uplatom na devizni račun:

160-6000001909212-69

IBAN:

RS35160600000190921269

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading