Novim ugovorom o sufinansiranju programa energetske efikasnosti predviđeno još 11 miliona dinara za sanaciju domaćinstava na Savskom vencu!

Autor:

Vesti

17.05.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Savski venac već treći put učestvuje u programu "Čista energija i energetska efikasnost“ sa ciljem da pomogne građanima i domaćinstvima pri uštedi električne i toplotne energije.

Novim ugovorom o sufinansiranju programa energetske efikasnosti predviđeno još 11 miliona dinara za sanaciju domaćinstava na Savskom vencu!

Foto: „ГО Савски венац"

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović danas je uručila predsedniku opštine Savski venac Milošu Vidoviću Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije domaćinstava, koji će omogućiti novčanu podršku većem broju vlasnika kuća i stanova sa teritorije opštine za učešće u projektu.

Opština Savski venac već treći put učestvuje u programu "Čista energija i energetska efikasnost“ sa ciljem  da pomogne građanima i domaćinstvima pri uštedi električne i toplotne energije.

Republika

Foto: „ГО Савски венац"

Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije domaćinstava, SO Savski venac i Ministarstvo energetike

 

Predsednik opštine Miloš Vidović istakao je da su za ovu godinu predviđena veća sredstva u odnosu na prethodne.

- Nov Ugovor i novi Javni poziv koji ćemo uskoro raspisati omogućiće dodatnih 10. 975.000 dinara koje će naši građani moći da iskoriste za energetsku sanaciju domaćinstava. Do sada je blizu 100 kuća i stanova sa Savskog venca dobilo novčanu podršku zahvaljujući ovom programu, a sredstva su građani koristili najčešće za zamenu stolarije, nove prozore i vrata. Učešćem u programu nudi se, pre svega, direktna korist i ušteda za građane, jer će se osim smanjenja potrošnje toplotne energije, takođe smanjiti  računi krajnjih korisnika - rekao je Vidović i zahvalio ministarstvu rudarstva i energetike na odličnoj saradnji i zajedničkoj realizaciji još jednog značajnog projekta koji predstavlja važan korak i zajednički ulog u budućnost lokalne samouprave i države Srbije. 

Republika

Foto: „ГО Савски венац"

Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije domaćinstava, SO SAvski venac i Ministarstvo energetike

 

Način sporovođenja programa energetske sanacije na teritoriji GO Savski venac biće putem Javnog poziva na koji će građani moći da se prijave.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading