SVE JAČA PODRŠKA PREDSEDNIKU VUČIĆU U BORBI PROTIV SRAMNE REZOLUCIJE! Nema nazad, iza je Srbija!

Autor:

Vesti

17.05.2024

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trenucima kad žele našoj zemlji da otmu ono što je vekovima njeno, jedinstvo nam je najpotrebnije, kaže ministar spoljnih poslova Marko Đurić

SVE JAČA PODRŠKA PREDSEDNIKU VUČIĆU U BORBI PROTIV SRAMNE REZOLUCIJE! Nema nazad, iza je Srbija!

Foto: Tanjug/AP Richard Drew/Jadranka Ilic, Nebojsa Mandic, instagram/buducnostsrbijeav

Ostalo je još samo pet dana do sednice Generalne skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici, zakazane za 23. maj, koja će u modernoj istoriji ostati obeležena kao jedan od najtežih političkih momenata za Srbiju i naš narod.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u Njujork da bi ponovo na licu mesta, u sedištu UN, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa, časti i dostojanstva države i naroda iz Srbije i Republike Srpske.

Naš otpor biće jak

Predsednik Vučić je objasnio da su tri cilja rezolucije o Srebrenici:

- Prvi je u krajnjoj instanci, iako će vam zapadnjaci reći nije to cilj, ukidanje Republike Srpske. Drugi je revizija presude za odgovornost Srbije i u skladu s tim, pod rednim brojem tri, neko bi malo para da dobije od Srbije i da je tuži za naknadu ratne štete.
U svetu su, kako je dodao, naučili na Srbiju pognute glave, koja ćuti i trpi udarce po glavi, ali će i ovaj put naš otpor biti veoma jak.

- Oni će formalno da pobede. Ali mislim da će svaki građanin Srbije, bez obzira na nacionalnost, da se oseća ponosno. A posle toga da radimo još jače, da napredujemo i snažimo svoju poziciju u svetu. Osim puta ka EU, nastavićemo da negujemo i svoja prijateljstva prema istoku.

BRANIMO SAMO SVOJE

- Nas čeka težak posao, i da budem sasvim ličan, za mene možda najtežih sedam dana od kada sam premijer ili predsednik Srbije. Biću potpuno posvećen našoj borbi, znajući koliko je moćna mašinerija kolektivnog zapada i znajući koliko su bogati, silni, moćni i bahati. Ali nemamo izbora - kazao je on, uz poruku da predaje nema i neće biti.

U toj borbi predsednik uživa sve snažniju podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo.

Rezolucija i o zločinima Nemaca i ustaša

Predsednik Vučić je pred jučerašnji ručak, koji je upriličio za patrijarha Porfirija, Sabor SPC i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao da će usvajanjem rezolucije o Srebrenici biti otvorena Pandorina kutija.

- Jer će Rusi uskoro pokrenuti zahtev da se proglasi genocidom nemačko ubijanja ruskog i sovjetskog naroda tokom Drugog svetskog rata. Mi ćemo to tražiti isto za ono što su Nemci činili u Srbiji i za to što su hrvatske ustaše radile u Jasenovcu. Ali da ne govorim da će to da otvori i mnoga druga pitanja i za Tursku i za neke druge zapadne sile, od starosedalaca američkih do mnogih drugih - rekao je Vučić.

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić sa patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom

On je posle ručka rekao da se razgovaralo o težini trenutka:

- Izrazio sam zahvalnost na tome što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda.

I Marko Đurić, ministar spoljnih poslova, kaže za Republiku da je najavljena rezolucija o Srebrenici samo još jedan od pritisaka na Srbiju zbog slobodarske politike nezavisnosti koju vodi. Jer ova Srbija danas je, kako ističe srpski šef diplomatije, na svaki način jača i uvaženija od one Srbije koju su nam ostavili oni koji su našu zemlju gurnuli u propast dvehiljaditih, ostavivši na hiljade nezaposlenih i opustošenu ekonomiju.

- Srbija predvođena predsednikom Vučićem gradi budućnost na jakim ekonomskim osnovama, tražeći prijateljstva i na istoku i na zapadu. Srbija koja se zalaže za mir i stabilnost, ali će uvek braniti svoje. U trenucima kad mnogi žele da našu zemlju vrate u neka mračna vremena, kad pokušavaju da joj otmu ono što je vekovima njeno, kad mimo svakog prava i pravde pokušavaju da unište srpsko postojanje, jedinstvo nam je potrebnije nego ikad. Jer samo ujedinjeni možemo da odbranimo istinu i da se izborimo za pravdu - zaključuje Đurić.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Marko Đurić

SVI IZA PREDSEDNIKA

Podsetimo, portal Republika je protekla dva dana pisao da je neophodno da, sada više nego ikad, svi, kao jedan, budu uz predsednika Vučića u lavovskoj borbi protiv demonizacije srpskog naroda, a poruke podrške uputili su i: predsednik Skupštine RS Nenad Stevandić, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković, predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović, predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Anro Gujon, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković, predsednik Skupštinskog odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovan Drecun... Kao i lider DNP Crne Gore Milan Knežević, poslanik i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović, potpredsednik PUPS Stefan Krkobabić, ministar bez portfelja i potpredsednik SPS Đorđe Milićević, profesor na Filozofskom fakultetu Vladimir Vuletić...

Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju

- Ova rezolucija ima za cilj najbrutalniju stigmatizaciju srpskog naroda, kome se bez ikakvog osnova pripisuje kolektivna krivica za navodni genocid u Srebrenici. Ona je osmišljena kao sredstvo direktnog političkog udara na Republiku Srpsku, koju inicijatori i sponzori ove rezolucije pokušavaju da dehumanizuju, razvlaste i da joj ospore pravo na postojanje. U takvoj situaciji mi moramo da budemo svom snagom uz naš narod u Republici Srpskoj, koji vodi najodsudniju diplomatsku bitku za politički opstanak. Ovo je naša zajednička borba, borba za naše zajedničke vrednosti, borba za to da srpski narod bude i opstane svoj na svome. U takvim trenucima zajedništvo treba da nam bude najvažniji nacionalni prioritet. Kada otadžbina zove, naša je dužnost da se odazovemo. Zato svako insistiranje na političkim podelama i stvarima koje nas razdvajaju može samo da odmogne diplomatskoj bici koju predvodi Srbija, i da pomogne onima koji pokušavaju da nas ponize i unize.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Milica Đurđević Stamenkovski

Ognjen Karanović, direktor Centra za društvenu stabilnost

- Svi Srbi koji neguju svest o nacionalnoj odgovornosti, ali i razum kao fundament opstanka, pojedinačnog i kolektivnog, sada moraju da budu uz našeg predsednika, predsednika Srbije, ali i svih Srba, Aleksandra Vučića. To je jedina mera srpskog patriotizma u ovim mučnim trenucima, kad su sile bezumlja sa zapada odlučile da nagrade dželate srpskog naroda, potomke onih koji su nad Srbima više puta vršili genocid u 20. veku, time što sad njihove žrtve, odnosno sve nas, žele da oglase za simbol genocidnosti. Tim silama zla i bezumlja nije cilj da postignu pomirenje ili pravdu na zapadnom Balkanu. Pobogu, pa oni su svojim činjenjem i nečinjenjem "prokopali kanale za potoke krvi koji su tekli krajem prošlog stoleća na ovom prostoru". Sada tom sramnom rezolucijom samo žele da zapečate svoje nedelo u pokušaju da ostvare tri ogoljena politička cilja - da ukinu Republiku Srpsku, da nam otmu Kosmet, da razvrgnu suverenističku politiku i status naše otadžbine. Međutim, Srbija i srpski narod brane se, braniće se i na kraju će pobediti. Uslov za tu pobedu sadržan je u imenu Aleksandra Vučića. On je personalni simbol svake srpske pobede. Ko to ne shvata, taj je ili zao ili glup. Trećeg nema.

Foto: YouTube/Printscreen

Ognjen Karanović

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije

- Jedinstvo je neophodno jer se ovde radi o srpskom narodu u celini. Srbi moraju da govore svoju istinu što češće, što glasnije i jedinstveno. Jer je niko neće govoriti umesto njih. A potrebno je da se naša istina čuje jer Srbija ima šta da kaže i činjenično i pravno i politički.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Nenad Vuković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (20)

Loading
Jovan

17.05.2024 21:18

Očekujemo pozitivan ishod ovog sramnog glasanja

Jelena

17.05.2024 21:18

Потпуна подршка председнику Вучићу!

Jovan

17.05.2024 21:19

Upornim radom i trudom, Vučiću sve polazi za rukom

Maja

17.05.2024 21:20

Сви смо уз председника Вучића у борби против усвајања ове срамне резолуције.