JOŠ KORAK IH DELI OD SNA: Minimalac crveno-belih dovoljan za tri boda u derbiju - Jedinstvo sada sve drži u svojim rukama!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.05.2023

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred njima je 90 minuta odluke.

JOŠ KORAK IH DELI OD SNA: Minimalac crveno-belih dovoljan za tri boda u derbiju - Jedinstvo sada sve drži u svojim rukama!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Ono što je u ovom momentu bilo neophodno, učinili su. Crveno-beli su na stadionu "Dragan Džajić" u derbiju 6. kola plej-of faze Prve lige Srbije stigli do tri boda i narednog vikenda će sve zavisiti od njih.

 

Uoči poslednjih 90 minuta ligaškog dela takmičenja, fudbaleri Jedinstva sa Uba savladali su direktnog konkurenta za plasman u baraž, ekipu Radničkog iz Sremske Mitrovice, čime su sebe doveli u situaciju da u poslednjem takmičarskom kolu, na stadionu Sportskog centra "Mladost" u Pančevu, sami odlučuju o svom plasmanu.

Puleni trenera Miloša Obradovića pred oko 700 gledalaca, do gola vrednog tri boda, stigli su u 39. minutu susreta, kada je mrežu Mihaila Dragićevića zatresao Nemanja Doderović kojem je ovo drugi pogodak u ovosezonskom takmičenju. Prvi gol postigao je 11. septembra prethodne godine kada je svom timu doneo minimalni trijumf na gostovanju u Vršcu.

 

- Prva liga Srbije - plej-of, 6. kolo:

Jedinstvo (Ub) - Radnički (Sremska Mitrovica) 1:0 (1:0)

Stadion: "Dragan Džajić"

Gledalaca: 700

Sudija: Milan Ilić

Strelac: N. Doderović u 39. minutu

Žuti kartoni: Rajović, Doderović, Bogdanović (Jedinstvo); Ignjatović, Čarapić, Petrović (Radnički)

Jedinstvo (Ub): Jovanović, Adamović (Riznić), Bogdanović, Denić, Doderović, Ibrahim, Karikari (Avrić), Milanović, Milićević, Rajović, Vladisavljević.

Radnički (Sremska Mitrovica): Dragićević, Gajić (Čarapić), Ignjatović, S. Ilić (Đukanović), V. Ilić (Grbović), Isailović, Ivić, Miodragović (V. Petrović), Obuja (Ristović), Đ. Petrović, Đorđević.

S obzirom da je u isto vreme ekipa Inđije Toyo Tires ubedljivo savladala ekipu RFK Grafičara rezultatom 3:0, jasno je da će tek poslednje kolo doneti razjašnjnje situacije ko će u trilingu (Jedinstvo Ub, Inđija Toyo Tires, Radnički Sremska Mitrovica), uspeti da stigne do toliko željene četvrte pozicije. U ovom momentu Ubljani i Inđijci imaju po 53 osvojena boda, dok klub iz sremske ravnice, ima bod manje. 

U narednom kolu Jedinstvo gostuje u Pančevu, ekipi Železničara koja je od ranije pbezbedila plasman u elitni rang srpskog fudbala i ukoliko crveno-beli slave, obezbediće sigurno četvrtu poziciju. Sa druge strane Radnički i Inđija Toyo Tires će odigrati međusobni meč u Sremskoj Mitrovici i pobedniku tog susreta ostaje nada da se Ubljani neče gostiti u gradu na obalama Tamiša.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading