IZ KANZASA U SRPSKU PRESTONICU: Rasni golgeter stigao među crveno-bele! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.05.2023

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde bi im bio kraj da su ga u aktuelnoj sezoni imali u ekipi...

IZ KANZASA U SRPSKU PRESTONICU: Rasni golgeter stigao među crveno-bele! (FOTO)

Foto: Ottawabraves.com/printscreen

Fudbaleri beogradskog Sinđelića u aktuelnoj sezoni beogradske grupe srpskoligaškog karavana, nisu zabeležili očekivane rezultate. Tokom avgusta i septembra prethodne godine klub se i nalazio na čelnoj poziciji trećeg stepena srpskog klupskog fudbala i činilo se da klub može da se umeša i u borbu za sam vrh tabele, ali je serija tokom koje je zabeležen tek jedan trijumf u 15 prvenstvenih mečeva, uslovila da se klub u ovom momentu nađe na razočaravajućoj devetoj poziciji.

 

Ono što svakako u ovoj sezoni karakteriše igru "crveno-belih orlova sa Vračara" jeste i neefikasnost. Fudbaleri Sinđelića su u 28 prvenstvenih mečeva, samo 26 puta pronalazili put do protivničke mreže, a na čak 12 utakmica nisu se radovali pogotku. Dovoljno je samo napomenuti da su prethodne godine, u sezoni 2021/22, na dva kola pre kraja takmičenja bili na koti od 57 postignutih pogodaka.

Priču o golgeterskom učinku crveno-belih podstakla je činjenica da je redove Sinđelića posetio nekadašnji golgeter ovog kluba Slobodan Novićević.

Foto: FK Sinđelić

Poseta nekadašnjem klubu - Slobodan Novićević

 

Reč je o napadaču koji je ne tako davno bio udarna igla crveno-belih, a koji trenutno nastupa za ekipu Otave. Tokom sezone koja je na američkom tlu okončana u septembru prethodne godine, Novićević je 19 puta nastupio u dresu Otave i tom prilikom je zabeležio skor od 15 pogodaka i osam asistencija. Interesantno je napomenuti da je jedini put kada se nije našao u startnoj postavi Otave, postigao i svoj jedini het-trik. Bilo je to u susretu protiv Avile koji je odigran 2. oktobra prethodne godine, a Otava je susret dobila rezultatom 4:1.

Potpuno je jasno da bi i današnji sastav Sinđelića bio daleko efikasniji, a samim tim bi bili ostvareni bolji rezultati, da je u sastavu crveno-belih i dalje rasni golgeter.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading