SPRINTER U KOPAČKAMA STIŽE NA MARAKANU: Barak Bahar će na raspolaganju imati fudbalera neverovatnih brzinskih sposobnosti! (FOTO, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.05.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na najvećem srpskom stadionu već sada se sklapa mozaik za narednu sezonu...

SPRINTER U KOPAČKAMA STIŽE NA MARAKANU: Barak Bahar će na raspolaganju imati fudbalera neverovatnih brzinskih sposobnosti! (FOTO, VIDEO)

Foto: Starsport

Barak Bahar na Marakani

Fudbaleri Crvene zvezde već su stigli do šeste uzastopne šampionske titule, a na dohvat ruke im je i treća uzastopna Dupla kruna. Od ranije je poznato da će crveno-beli biti direktni učesnici grupne faze Lige šampiona u sezoni 2023/24, a novi trener Barak Bahar na raspolaganju će imati i fudbalera kojeg krase izuzetne brzinske sposobnosti.

 

Naime, kako se nezvanično saznaje aktuelni fudbaler RFK Grafičara, Kosta Nedeljković, zadužiće opremu seniorskog sastava Crvene zvezde i pokušaće da ubedi izraelskog stručnjaka da već sada može konkurisati za najbolji tim srpskog šampiona.

Kosta Nedeljković ima 17 godina. Prošao je kompletnu školu Crvene zvezde, a prethodne zime stigao je u redove RFK Grafičara kako bi u sastavu prvoligaške ekipe sticao seniorsko iskustvo. U ljubičastoj opremi kluba sa Senjaka u prolećnom delu šampionata zabeležio je 13 nastupa, a u susretu protiv OFK Vršca koji je odigran 23 marta i koji je okončan pobedom popularnih "grafosa" rezultatom 4:2, postigao je i svoj debitantski seniorski pogodak.

 

 

Ono što posebno krasi mladog fudbalera, jeste njegova brzina, a prema statističkim podacima u dresu RFK Grafičara je na utakmici trčao brzinom od 36,4 km/h. Ako se napomene da su među fudbalerima najveća brzinska dostignuća zabeležili Kilijan Mbape i Adam Traore koji su dostigli brzinu od 38 km/h, jasno je koliko je ostvarenje mladog fudbalera fantastično.

Istovremeno treba napomenuti da je Usein Bolt kada je postavio svetski rekord u trci na 100 metara (9,58 sekundi), trčao brzinom od 44,72 km/h.

Foto: Starsport

Sprinter u kopačkama - Kosta Nedeljković

 

- Kosta Nedeljković:

Datum rođenja: 16. decembar 2005. godine

Mesto rođenja: Smederevo

Pozicija u timu: desni bek

Igračka karijera: Crvena zvezda U-15 (Beograd), Crvena zvezda U-16 (Beograd), Crvena zvezda U-17 (Beograd), Crvena zvezda U-19 (Beograd), RFK Grafičar (Beograd)

Reprezentacija: Srbija U-17 (6 ut.), Srbija U-18 (2 ut.)

Ostaje da se vidi hoće li u planovima novog Zvezdinog trenera biti i mesta za pravog sprintera koji na beogradsku "Marakanu" može doneti i neku novu dimenziju fudbalske igre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Zvezdaš

19.05.2023 22:07

Stvara se moćan tim.

Rale

21.05.2023 07:18

On i Mijatovic odlicno saradjuju. Gledao sam ih ranije zajedno. Ni jedan nije sebican. Za razliku od Mitrovica,Kataija,Rakonjca...ova deca plesu po terenu kad nema matorih da ih koce